• ΥΓΕΙΑ

    Ο Πούτιν ανακοίνωσε την έγκριση του πρώτου εμβολίου για τον κορονοϊό – Εμβολιάστηκε η κόρη του

    • NewsRoom
    Βλαντιμίρ Πούτιν

    Βλαντιμίρ Πούτιν


    Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού από το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας.

    Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι εμβολιάστηκε μία από τις κόρες του.

    Σύμφωνα με τον Πούτιν μετά τον εμβολιασμό η κόρη του ανέβασε λίγο πυρετό, αλλά μετά δεν διήρκεσε πολύ.

    Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya της Μόσχας, έλαβε το «πράσινο φως» από το ρωσικό Υπουργείο Υγείας την Τρίτη, αποκάλυψε ο Πούτιν.

    «Μία από τις κόρες μου έκανε το εμβόλιο. Υπό αυτή την έννοια, συμμετείχε στο πείραμα. Μετά τον πρώτο εμβολιασμό ανέβασε 38 πυρετό, την επόμενη ημέρα έπεσε στο 37 κι αυτό ήταν όλο», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

    Η Αντιπρόεδρος της Ρωσίας Τατιάνα Γκολίκοβα είπε πως το εμβόλιο θα χορηγηθεί στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας από τον Σεπτέμβριο, ενώ θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό από τον Ιανουάριο.

    Αγγίζουν τα 5.000 τα κρούσματα στη Ρωσία

    Σημειώνεται ότι η Ρωσία κατέγραψε σήμερα, Τρίτη, 4.945 νέα κρούσματα κορoνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 897.599 –ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός περιστατικών στον κόσμο.

    Ο επίσημος αριθμός των νεκρών από COVID-19 αυξήθηκε σε 15.131, αφού οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

    Επιφυλάξεις από τον Π.Ο.Υ.

    Πριν από μερικές ημέρες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό.

    «Ορισμένες φορές μεμονωμένοι ερευνητές ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν κάτι, το οποίο, φυσικά, ως γεγονός, είναι εξαιρετική είδηση. Αλλά μεταξύ της ανακάλυψης και της ένδειξης πως ενδεχομένως να υπάρχει ένα εμβόλιο που λειτουργεί και πέρασε όλα τα στάδια, υπάρχει μεγάλη διαφορά», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του Π.Ο.Υ., Κριστιάν Λιντμέγερ.



    ΣΧΟΛΙΑ