• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός: 95 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 1.156 συνολικά – 6 νέοι θάνατοι, 38 στο σύνολο

    • NewsRoom

    Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας – λοιμωξιολόγος


    Στους  1.156 αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της Covid-19 στην Ελλάδα, σύμφωνα με την νεώτερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Κυριακής.

    Όπως ανέφερε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 95 νέα κρούσματα του κορονοϊού.

    Παράλληλα,69  άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα στις ΜΕΘ.

    Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν καταγραφεί 6 νέοι θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να αυξάνεται σε 38. Ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων ήταν τα 71 έτη. Από αυτούς, οι 29 ήταν άντρες και οι εννέα γυναίκες.

    Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 15.151 τεστ.

    Συνολικά, όπως είπε ο κος Τσιόδρας, υπολογίζεται ότι 5% των ασθενών χρειάζεται νοσηλεία σε ΜΕΘ, καθώς ο κορονοϊός προκαλεί μια σοβαρή πνευμονία σε κάποιες περιορισμένες περιπτώσεις. Επισήμανε πως «στη χώρα μας, έως σήμερα καταγράφουμε ασθενείς που διασωληνώνονται σε μια μέση ηλικία των 66 ετών και περίπου 47% από αυτούς έχουν συνοδά υποκείμενα νοσήματα». Δεν είναι μια μάχη που εύκολα κερδίζεται, συνέχισε ο κος Τσιόδρας, συμπληρώνοντας ότι χρειάζονται αρκετές ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ. Στην Ιταλία, όπως είπε, ο μέσος όρος νοσηλείας φτάνει τις 15 μέρες και το ποσοστό θνητότητας από άλλη μελέτη φαίνεται για όσους μπαίνουν στη ΜΕΘ να είναι 47%.

    Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις αποφάσεις για την παράταση της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων που είναι ήδη κλειστά έως τις 11 Απριλίου, όπως και για τους λατρευτικούς χώρους, επίσης έως τις 11 Απριλίου. Επιπλέον, ανέφερε πως τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά για μια ακόμα εβδομάδα για προληπτικούς λόγους, αλλά και την επίσκεψη του στον Εχίνο, όπου επίσης παραμένει σε καραντίνα.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ