• ΥΓΕΙΑ

    Κοντοζαμάνης: Στο κόκκινο οι ΜΕΘ για covid-19 στην Αττική, τις επόμενες ημέρες προστίθενται 38 νέες κλίνες

    • NewsRoom
    Η Πορτογαλία θα στείλει «σύντομα» πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, στην οποία εισέβαλε ο ρωσικός στρατός, δήλωσε σήμερα Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών. «Η Πορτογαλία έχει ήδη στείλει περισσότερους από 60, 70 τόνους πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και θα στείλει κι άλλο σύντομα», είπε ο Ζοάο Γκόμες Κραβίνιο σε πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Θα είναι «εξοπλισμός προστασίας αλλά και εξοπλισμός επίθεσης», πρόσθεσε ο επικεφαλής της πορτογαλικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι η υπουργός Άμυνας Χελένα Καρέιρα θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η Πορτογαλία είχε ήδη ανακοινώσει στα τέλη Φεβρουαρίου την αποστολή στην Ουκρανία «γιλέκων, κράνων, γυαλιών νυχτερινής όρασης, χειροβομβίδων, πυρομαχικών διαφόρων διαμετρημάτων» και «αυτόματων τυφεκίων G3». Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Πορτογαλία ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη ότι κήρυξε «personae non gratae» δέκα εργαζομένους της ρωσικής πρεσβείας «των οποίων οι δραστηριότητες ήταν αντίθετες με την εθνική ασφάλεια», σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης. «Λάβαμε τη σωστή απόφαση», εξήγησε ο Πορτογάλος υπουργός, θεωρώντας ότι αυτοί οι άνθρωποι ασκούσαν «δραστηριότητες αντίθετες προς την εθνική ασφάλεια» και «το διπλωματικό τους καθεστώς». ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

    Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας


    Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για covid-19 στην Αττική βρίσκονται στο «κόκκινο», ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, εκφράζοντας όμως την βεβαιότητα ότι η όποια πίεση υπάρχει στο σύστημα υγείας θα αντιμετωπιστεί, καθώς υπάρχει προετοιμασία και σχέδιο σε εξέλιξη.

    Πρόσθεσε ότι υπάρχει επιχειρησιακός σχεδιασμός που υλοποιείται, όπου προβλέπεται και η λειτουργία νέων κλινών σε ΜΕΘ. Ειδικότερα τις επόμενες ημέρες προστίθενται 38 νέες κλίνες στην Αττική. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πίεση στις ΜΕΘ θα εκτονωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς παρατηρείται μια σταθεροποίηση όσον αφορά τον κυλιόμενο μέσο όρο των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

    Τον τελευταίο χρόνο σημείωσε ενισχύθηκε το ΕΣΥ, τόσο οικονομικά όσο και με ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα στις ανάγκες που προέκυψαν κατά την πανδημία. «Δύο μήνες πριν την επίσημη έναρξη της πανδημίας, η χώρα μας ξεκίνησε την προετοιμασία της», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, τονίζοντας ότι «το σημαντικό είναι ότι δημιουργήσαμε μία παρακαταθήκη και μετά το τέλος της πανδημίας θα συνεχίσουμε με γρήγορους ρυθμούς να ολοκληρώσουμε τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται το ΕΣΥ έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και να διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΟΔΥ: 1.460 νέα κρούσματα και 28 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή

    Διαθέσιμη από σήμερα η βεβαίωση εμβολιασμού κατά της COVID-19

    ΕΚΠΑ: Ο κορονοϊός θα παραμείνει ανάμεσα μας – Τι συνεπάγεται αυτό για την υφήλιο;

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ