• ΥΓΕΙΑ

    Στάση εργασίας νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών το επόμενο διήμερο

    γιατρός


    Στάση εργασίας αποφάσισαν οι Νοσοκομειακοί γιατροί και οι νοσηλευτές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων.

    Ειδικότερα, αύριο Πέμπτη, 29 Μαρτίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 μ.μ. και συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τα Νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού και κονδυλίων», με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να «ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ».

    Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «τα Νοσοκομεία ξεκίνησαν να βάζουν λουκέτο σε βασικές κλινικές τους» και παράλληλα «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία». Η Ομοσπονδία ζητά επίσης την μονιμοποίηση όλου του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

    Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την Παρασκευή 30 Μαρτίου, αφού η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε στάση εργασίας από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου, και συγκέντρωση στις 13:30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Με την κινητοποίησή της η Ομοσπονδία απαιτεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παγκόσμια ανησυχία: Αύξηση έως 200% στη χρήση αντιβιοτικών έως το 2030

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΙΣΑ: Στον αφανισμό οδηγούνται πολυϊατρεία, εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί ιατροί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το διπλό μήνυμα που στέλνει ο Μητσοτάκης για τις μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο



    ΣΧΟΛΙΑ