• ΥΓΕΙΑ

    Κικίλιας για τουρισμό: “Έχουμε σημαντικά βήματα μπροστά μας”

    • NewsRoom

    Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας


    Στο θέμα του τουρισμού εν καιρώ πανδημίας αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας τη Δευτέρα σε τηλεοπτικό σταθμό.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κος Κικίλιας, σημείωσε ότι παρακολουθώντας αρχικά τις εξελίξεις όσον αφορά τους διαγνωστικούς ελέγχους, προτεραιότητα έχει ο σχεδιασμός ελέγχου του εσωτερικού τουρισμού και σε δεύτερο χρόνο του εξωτερικού, “εάν αυτό είναι εφικτό”.

    Παράλληλα, τόνισε ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη “δεν είναι για μεγάλα λόγια” και ότι η στρατηγική όσον αφορά το θέμα είναι να ληφθούν οι αποφάσεις προσεκτικά και οργανωμένα, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η καλή πορεία της επιδημίας στη χώρα.

    “Αποδείξαμε ότι προχωρούμε με γρήγορα βήματα, όχι όμως βιαστικά. Και πάντα υπό την τεκμηρίωση και τη στήριξη των επιστημόνων μας, των ειδικών και με μια διαφάνεια και καθαρότητα, με καθημερινή ενημέρωση, έτσι ώστε να εξηγούμε σε όλους τι είναι αυτό το οποίο κάνουμε.

    Θα φτάσω στον τουρισμό που είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος μας και που πολλοί συμπολίτες μας ασχολούνται, βιοπορίζονται μέσα από τον τουρισμό και περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα γίνει.

    Η φάση αυτή που βιώνουμε από σήμερα είναι πάρα πολύ σημαντική. Νομίζω ότι κανένας δεν θέλει αυτή η πολύ καλή εικόνα να χαλάσει, κανείς δεν θέλει να δει συμπολίτες μας να αρρωσταίνουν και κανείς δεν θέλει να μπούμε σε περιπέτειες.

    Άρα λοιπόν, αν τηρήσουμε τα μέσα ατομικής προστασίας, αν τηρήσουμε αυτήν την κοινωνική αποστασιοποίηση, αν προσέξουμε την υγιεινή των χεριών μας και φροντίσουμε τις ευπαθείς ομάδες, ανθρώπους που δεν έχουν, που δεν μπορούν, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, θεωρώ ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πάμε καλά.

    Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα, μαζί με την  επιστήμη που τρέχει, να ξέρουμε τι τεστ και τι rapid test θα έχουμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και ποια θα είναι η μεθοδολογία και το πρόγραμμα, μέσα από το οποίο θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τον εσωτερικό τουρισμό, κατ’ αρχάς, και αν είναι εφικτό, τον εξωτερικό τουρισμό.

    Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε ότι δεν είναι μεγάλα λόγια. Αντιθέτως, με φειδώ μιλάμε, οργανωνόμαστε, προγραμματίζουμε πράγματα, τα ελέγχουμε, τεκμηριώνονται επιστημονικά και μετά προσπαθούμε να τα υλοποιήσουμε.

    Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία για το τι θα γίνει τον Ιούλιο για τον τουρισμό, όμως πρέπει να σας πω ότι είναι Μάιος και ότι έχουμε σημαντικά βήματα μπροστά μας.

    Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα. Στις 11 του μηνός θα γίνει ένα δεύτερο βήμα, στις 25 ένα τρίτο βήμα, στην 1η Ιουνίου ένα τέταρτο βήμα και ούτω καθ’ εξής.

    Οπότε, με πολύ σεβασμό, θα ήθελα να μου επιτρέψετε ως Υπουργός Υγείας να το πάμε σταδιακά, προσεκτικά και οργανωμένα”, ανέφερε ο κος Κικίλιας.



    ΣΧΟΛΙΑ