• ΥΓΕΙΑ

    Κικίλιας: Ανησυχία για την κατάσταση στη Δυτική Αττική – 8 περιοχές στο «κόκκινο»

    • NewsRoom

    Βασίλης Κικίλιας


    Πιεστική παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και τις μονάδες Covid-19, παρά τα σημάδια βελτίωσης των τελευταίων ημερών στο ζήτημα των κρουσμάτων, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση του υπουργείου για την πορεία της πανδημίας.

    Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, σε συζήτηση που είχε από τον Σωτήρη Τσιόδρα, ενημερώθηκε πως η κατάσταση στη Δυτική Αττική κρίνεται ανησυχητική. Όπως ανέφερε, τις τελευταίες τρεις ημέρες, οι εισαγωγές είναι περίπου ίδιες με τις εξαγωγές, μετά από πέντε εβδομάδες lockdown.

    Μετά από πέντε εβδομάδες lockdown η Αττική έχει το 77% των ΜΕΘ καλυμμένες και η Θεσσαλονίκη το 91%, ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

    Παράλληλα ανέφερε πως 8 περιοχές παραμένουν ακόμα στο «κόκκινο». Πρόκειται για τις Πιερία, Δράμα, Κιλκίς, Ξάνθη, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Φλώρινα.

    «Για τα Χριστούγεννα τίθεται το ερώτημα, αν θέλουμε τον σεβασμό στην κατάσταση ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα; Χάθηκαν 95 άνθρωποι σήμερα. Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 ανθρώπους σε ΜΕΘ; Αν πράγματι επιβεβαιωθούν οι επιστήμονες για το τρίτο κύμα, με την κινητικότητα το τελευταίο διάστημα να έχει αυξηθεί, τίθεται το ερώτημα αν θα βρεθεί κενό κρεβάτι για κάποιον δικό μας το επόμενο διάστημα. Τίθεται το ερώτημα αν θα αντέξουμε σαν Ελλάδα και σαν πολίτες, ή αν θα συμπεριφερθούμε ανεύθυνα και σύμφωνα με το ατομικό μας συμφέρον», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.



    ΣΧΟΛΙΑ