• ΥΓΕΙΑ

    Καρλ Νέχαμερ (Υπ. Εσωτερικών Αυστρίας): Παραμείνετε σπίτια σας, μην πάτε σε πάρτι για το Halloween

    • NewsRoom

    Καρλ Νέχαμερ, Υp. Eσωτερικών Αυστρίας


    Έκκληση προς τον πληθυσμό να παραμείνει στο σπίτι παρά τις εκδηλώσεις για το Halloween το ερχόμενο Σάββατο, απηύθυνε απόψε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ. Ταυτόχρονα προανήγγειλε για τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή αυστηρότερους ελέγχους, που θα πραγματοποιούνται από τις αστυνομικές διευθύνσεις των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αρχές εστιάζουν αφενός στη συμμόρφωση με τους νομικούς κανονισμούς στον τομέα της νυχτερινής εστίασης και αφετέρου στην αποτροπή μεγαλύτερων εορτασμών και συναντήσεων σε δημόσιους χώρους, που προτιμούνται ειδικά από τους νέους για διοργάνωση πάρτι τη νύχτα του Halloween.

    «Αυτή τη χρονιά των ιδιαίτερων προκλήσεων από την πανδημία του κορονοϊού, όλοι πρέπει να ενεργούμε υπεύθυνα και να συμβάλουμε στην προστασία των συνανθρώπων μας, που σημαίνει κυρίως να μην υπάρχουν περιφορές με μεταμφίεση σε μεγαλύτερες ομάδες και διοργανώσεις ιδιωτικών γιορτών και πάρτι, και σε αυτό μπορεί να συμβάλει ο καθένας», τόνισε στην έκκληση του ο Καρλ Νεχάμερ.

    Όπως ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Εσωτερικών, από την έναρξη των επικεντρωμένων δράσεων στον χώρο της εστίασης στις 24 Σεπτεμβρίου, έχουν διενεργηθεί περίπου 88.000 έλεγχοι σε επιχειρήσεις εστίασης σε ολόκληρη την Αυστρία και έχουν υποβληθεί 1.000 μηνύσεις.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ