• ΥΓΕΙΑ

    Καμπανάκι από τον Σωτήρη Τσιόδρα – Αύξηση κρουσμάτων σε Αττική και Κρήτη

    Καμπανάκι από τον Σωτήρη Τσιόδρα - Αύξηση κρουσμάτων σε Αττική και Κρήτη

    Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας συμμετέχει σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (δεν εικονίζεται) με τους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας και με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ


    Τον κώδωνα του κινδύνου για την αυξητική τάση των κρουσμάτων σε κάποιες περιοχές της χώρας έκρουσε σήμερα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την διάρκεια σύσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και τις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών.

    Ο κ. Τσιόδρας έδωσε έμφαση στις περιοχές όπου υπάρχει έντονη αυξητική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού. Σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας πρόκειται για την Αττική, την Κρήτη και το νότιο Αιγαίο.

    Η αυξητική τάση παρατηρείται ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες, ήταν το μήνυμα του κ. Τσιόδρα κατά την ευρεία σύσκεψη του πρωθυπουργού για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών.

    Δεν είναι τυχαίο ότι στις περιοχές αυτές καταγράφονται και κάποια από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμών πανελλαδικά. Σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο κινούνται σε 41,7% και 40,5% αντίστοιχα, σε 44% στο Νότιο Αιγαίο, σε 21,8% στην Αν. Αττική και σε 21,76% στην Δ.Αττική.

    Χαμηλές επιδόσεις που λόγω και της χαλάρωσης λόγω καλοκαιριού συνδέονται ευθέως με την αυξητική τάση κρουσμάτων στις παραπάνω περιοχές, κάποιες εκ των οποίων συγκαταλέγονται στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της φετινής σεζόν.

    Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας αρχίζει να προκαλεί ξανά ανησυχία, με τον πρωθυπουργό να προειδοποιεί ότι τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 75% την τελευταία εβδομάδα και να κυμαίνονται σε λίγο πάνω από 6.000 και να απευθύνει ξανά μήνυμα στους πολίτες να εμβολιαστούν.

    «Έχουμε πετύχει σημαντική πρόοδο, όμως πρέπει να επιστρατεύσουμε κάθε μέσο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας έτσι ώστε το επόμενο δίμηνο του καλοκαιριού να πείσουμε κάθε πολίτη που πιθανόν να έχει δεύτερες σκέψεις, που πιθανόν να έχει φοβίες, να κάνει το εμβόλιο ώστε τελικά, όταν θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, να έχουμε φτάσει στο επιθυμητό 70% με 75% ανοσίας του πληθυσμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Τα πάντα δείχνουν ότι είναι ζήτημα χρόνου η μετάλλαξη «Δέλτα» να γίνει η επικρατούσα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, επικαλούμενος και το ευρωπαϊκό ECDC. Το βλέπουμε ήδη πιο έντονα, παραδείγματος χάρη στην Κρήτη, όπως είπε. «Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσοι σήμερα είναι ανεμβολίαστοι, ειδικά οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν και να νοσήσουν σοβαρά. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα παρατηρούμε μία σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά, παραθέτοντας τα στοιχεία για το δίμηνο Απριλίου-Μαίου, όσων διασωληνώνονται ή καταλήγουν στις ΜΕΘ

    Στοιχεία που δείχνουν ότι το 99% των βαρέων περιστατικών που είτε καταλήγουν σε Μ.Ε.Θ., είτε χάνουν τη ζωή τους, είναι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας που είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.

    Διαβάστε επίσης

    Γαλλία: Για τέταρτο κύμα της πανδημίας προειδοποιεί η κυβέρνηση – Ανησυχία για την παραλλαγή Δέλτα

    Pfizer: Το Ισραήλ βλέπει μείωση του ποσοστού αποτελεσματικότητας των εμβολίων της εταιρείας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ