ΥΓΕΙΑ

Καλά νέα: Αποτελεσματικό κατά του νέου στελέχους κορονοϊού το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

  • NewsRoom
Pfizer

Albert Bourlas, CEO Pfizer


Τα αποτελέσματα νέας έρευνας φέρνουν ελπίδα

Το εμβόλιο κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech είναι πιθανό να προστατεύει κατά του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού που θεωρείται πιο μεταδοτικό, ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία και έχει εξαπλωθεί στον κόσμο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα περαιτέρω εργαστηριακών δοκιμών, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, τα οποία στηρίζονται σε ανάλυση του αίματος συμμετεχόντων στις δοκιμές, στηρίζονται σε πιο εκτεταμμένη ανάλυση από αυτά που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer την περασμένη εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα η Pfizer ανακοίνωσε ότι παρόμοια εργαστηριακή μελέτη έδειξε ότι το εμβόλιο αυτό είναι αποτελεσματικό κατά μιας σημαντικής μετάλλαξης στο στέλεχος του νέου κορονοϊού, της N501Y, η οποία βρέθηκε και στα δύο παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, τα οποία ταυτοποιήθηκαν πρώτα στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική αντίστοιχα και θεωρούνται πιο μεταδοτικά.

Η πιο πρόσφατη μελέτη, που δεν έχει αξιολογηθεί ακόμη από ομοτίμους, έγινε πάνω σε 10 μεταλλάξεις, οι οποίες είναι χαρακτηριστικές του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού που είναι γνωστό ως B117 και ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία.

Διαβάστε ακόμη:

Ικανοποιητική η εικόνα της αγοράς τις 2 πρώτες μέρες επαναλειτουργίας – Τι ενδέχεται να ανοίξει άμεσα

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Ευρώπη και η διαχείριση του εμβολιασμού

Μητσοτάκης για εμβόλιο: Μηδαμινές οι απώλειες δόσεων στην Ελλάδα – Ξεκινά η έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ