• ΥΓΕΙΑ

    Υποβολή ένστασης από ανεμβολίαστους 5 ημέρες μετά την κοινοποίηση προστίμου

    «Μπλόκο» από τη Δευτέρα στους πολίτες που δεν έκαναν την τρίτη δόση - Θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι


    Ενστάσεις μπορούν να καταθέσουν οι εργαζόμενοι στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα διότι  εργάστηκαν με φυσική παρουσία χωρίς να  έχουν υποβληθεί σε υποχρεωτικό έλεγχο rapid test σύμφωνα με το ΠΣ ΕΡΓΆΝΗ.

    Ο εργαζόμενος δύναται να υποβάλει μόνο ηλεκτρονικά τις αντιρρήσεις του στη διεύθυνση https://supportemloyees.yeka.gr, με ένσταση κατά της Πράξης Επιβολής Προστίμου για την μη υποβολή από τον Εργαζόμενο για παράλειψη διενέργειας διαγνωστικού/κών ελέγχου νόσησης από κορωνοϊό (covid 19),ενώπιων  του αρμόδιου Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών

    Σχέσεων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) [άρθρο 6 της αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.64232/15.10.2021 ΚΥΑ όπως ισχύει].
    Ο εργαζόμενος εντός πέντε ημερών από την κοινοποίηση του προστίμου δύναται να υποβάλει ηλεκτρονικά τις αντιρρήσεις του στη παραπάνω διεύθυνση.

     Οι λόγοι ένστασης είναι:
    • α)      ήμουν   πλήρως  εμβολιασμένος   (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ)
    • β) είχα πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (EΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΝΟΣΗΣΗΣ)………
    •γ) έχω υποβληθεί στον αριθμό διαγνωστικών ελέγχων κορωνοιού για την εβδομάδα αναφοράς που υποχρεούμαι (EΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ/ΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ/ΕΛΕΓΧΩΝ).

    • δ) συντρέχει ένας από τους παρακάτω λόγους δικαιολογημένης μη διενέργειας του προβλεπόμενου αριθμού διαγνωστικών ελέγχων νόσησης:

    δ. i) παρέχω εργασία αποκλειστικά μέσω τηλεργασίας (EΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΕΝΤΥΠΟ  ΕΞ      ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ      ΕΡΓΑΣΙΑΣ/ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ    Ή       ΑΛΛΟ
    ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ]

    δ.ii) απουσίαζα με άδεια μετ’ αποδοχών ή με άδεια ασθενείας ή άδεια λοχείας ή άλλη άδεια ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΔΕΙΩΝ / ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ Ή ΑΛΛΟ EΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΔΕΙΑΣ,

    δ. iii) κατέχω ισοδύναμο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης άλλης χώρας [ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Ή ΝΟΣΗΣΗΣ],  • ε) άλλος λόγος [ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ]

    Στην περίπτωση επιλογής της τιμής «άλλος λόγος» είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση του πεδίου  [ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ(Υποχρεωτικό αν επιλέξετε άλλο λόγο)].
    Σε περίπτωση που από την λίστα τιμών επιλεγεί η περίπτωση (α) είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση του πεδίου ημερομηνίας τελευταίου Εμβολιασμού.

    «Επισυναπτόμενο αρχείο»

     Για την ολοκλήρωση της υποβολής της ένστασης συνυποβάλλονται σύμφωνα με τα ανωτέρω, αφού πρώτα σαρωθούν και αποθηκευτούν σε ένα αρχείο μορφής *.PDF, τα επισυναπτόμενα έγγραφα.

     Παρατηρήσεις:

    Στο πεδίο αυτό αναγράφονται προαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την ένσταση.
    Με κλικ στο κουμπί «Υποβολή» η ένσταση λαμβάνει Αριθμό Πρωτόκολλου και ημερομηνία, ενώ με το πάτημα του κουμπιού «Εκτύπωση» μπορείτε να ανακτήσετε την ένσταση σε αρχείο μορφής *.pdf.

    Το πρόστιμο κοινοποιείται με κάθε πρόσφορο τρόπο στον παραβάτη και η πράξη επιβολής προστίμου γνωστοποιείται στον ιστότοπο του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ https://supportemloyees.yeka.gr  στον προσωπικό λογαριασμό του εργαζόμενου, στον οποίο ο εργαζόμενος έχει πρόσβαση με τους κωδικούς taxisnet. Εντός πέντε (5) ημερών από την κοινοποίηση του προστίμου, ο εργαζόμενος δύναται να υποβάλει ηλεκτρονικά τις αντιρρήσεις του στη διεύθυνση https://supportemloyees.yeka.gr, με ένσταση προς το αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων η οποία εξετάζεται εντός δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών από την παραλαβή της (υποβολή της).

     α. Εφόσον οι αντιρρήσεις γίνουν δεκτές, η πράξη επιβολής προστίμου ανακαλείται

    β. Εφόσον οι αντιρρήσεις γίνουν εν μέρει δεκτές τροποποιείται η απόφαση προσδιορισμού της
    ΠΕΠ και εκδίδεται νέα ΠΕΠ και

     γ. Εφόσον οι αντιρρήσεις δεν γίνουν δεκτές απορρίπτεται το αίτημα του εργαζόμενου

    Εφόσον το πρόστιμο δεν ανακληθεί βεβαιώνεται από το αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων με αποστολή στη Δ.Ο.Υ. φορολογικής κατοικίας του παραβάτη του νόμιμου τίτλου, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ν.δ. 356/1974, Α΄ 90) και εντάσσεται ως έσοδο στον Αναλυτικό λογαριασμό Εσόδων (Α.Λ.Ε) 1560925001 «Πρόστιμα για παραβάσεις των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

    Διαβάστε επίσης

    Μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα: Θα αποτελέσει στοιχείο της εισαγγελικής έρευνας για τις VIP ΜΕΘ

    Νότια Αφρική: Έκρηξη κρουσμάτων της Όμικρον, αλλά όχι σοβαρές περιπτώσεις

    Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για την είσοδο στην χώρα από 19 Δεκεμβρίου



    ΣΧΟΛΙΑ