• ΥΓΕΙΑ

    Υπουργείο Υγείας: Ξεκίνησε η μετακίνηση γιατρών προς τη Β. Ελλάδα

    • NewsRoom
    Υπουργείο Υγείας: Ξεκίνησε η μετακίνηση γιατρών προς τη Β. Ελλάδα


    Το υπουργείο Υγείας σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που υφίστανται ασφυκτική πίεση, προχωρά σε μετακινήσεις γιατρών .

    Ειδικότερα, με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, μετακινούνται 5 εντατικολόγοι από νοσοκομεία των Αθηνών.

    Προκειμένου να ενισχύσουν την φροντίδα των περιστατικών COVID-19 και σε συνεννόηση με την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας και τους ίδιους τους γιατρούς.

    Υπουργείο Υγείας: Κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς

    Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το κάλεσμα του υπουργείου Υγείας, προς τους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το ΕΣΥ.

    Ζητάμε από τους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το Σύστημα Υγείας. Εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση στα κίνητρα που δίνουμε θα πάμε και σε υποχρεωτικές διαδικασίες για να μπουν στο σύστημα” ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την υποστήριξη της τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή.

    Πρόσθεσε, πάντως, ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση θα υπάρξουν υποχρεωτικές διαδικασίες για να μπουν στο σύστημα.

    Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμα ότι στις ειδικότητες των γιατρών που μπορεί να μετακινούνται ανά υγειονομική περιφέρεια, θα είναι και οι γενικοί ιατροί.

    Πηγή: Ηealthstories.gr



    ΣΧΟΛΙΑ