ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού «οδηγεί» το δεύτερο κύμα μολύνσεων, τόνισε ο υπουργός Υγείας της Νοτίου Αφρικής Ζουέλι Εμκίζε.
«Ανακοινώνουμε ότι μια μετάλλαξη του ιού SARS-COV-2 – που σήμερα ονομάζεται 501.V2 Variant – έχει εντοπιστεί από τους επιστήμονες γονιδιωματικής εδώ στη Νότια Αφρική. Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, επομένως, δείχνουν ότι το τρέχον δεύτερο κύμα που βιώνουμε καθοδηγείται από αυτή τη νέα μετάλλαξη», πρόσθεσε ο Εμκίζε.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως γνώριζε ότι μια νέα μετάλλαξη του COVID-19 είχε εμφανιστεί στη Βρετανία, αλλά δεν υπήρχαν στοιχεία που να δείχνουν ότι το στέλεχος συμπεριφερόταν διαφορετικά σε σχέση με τους υπάρχοντες τύπους του ιού.
Η Νότια Αφρική καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από κορωνοϊό στην αφρικανική ήπειρο, πλησιάζοντας τα 900.000 κρούσματα, με περισσότερους από 20.000 θανάτους.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.