• ΥΓΕΙΑ

    ΗOPEgenesis: “Συμμαχία” με τη Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου

    • NewsRoom

    Από αριστερά: Δρ. Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος της HOPEgenesis, κ. Αθανάσιος Βαθιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Καθηγητής Νικόλαος Βλάχος, Διευθυντής Β’ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής,


    Τις  δυνάμεις του με την Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου ενώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ΗOPEgenesis, με στόχο την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στη χώρα.

    Σε σχετική συνέντευξη τύπου, ο Καθηγητής Νικόλαος Βλάχος, Διευθυντής της Κλινικής και ο Πρόεδρος της HOPEgenesis Δρ. Στέφανος Χανδακάς επισφράγισαν την επιστημονική αυτή συνεργασία, η οποία αποτελεί ένα σύγχρονο μοντέλο σύμπραξης δημοσίου, ιδιωτικού και μη κερδοσκοπικού τομέα για την έμπρακτη αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

    “Με πολλή χαρά εγκαινιάζουμε τη συνεργασία της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Nοσοκομείου με την HOPEgenesis. Πιστεύουμε ότι η κλινική μας με τις δυνατότητες που διαθέτει, τόσο σε έμψυχο υλικό όσο και σε υποδομές, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που, κατά τη γνώμη μας, αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε ο Δρ. Νικόλαος Βλάχος .

     Ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς, από την πλευρά του τόνισε: «Η επιστημονική αυτή συνεργασία θα αποφέρει μετρήσιμα αποτελέσματα, αναστρέφοντας σταδιακά το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και αυξάνοντας τις γεννήσεις στην Ελλάδα. Μαζί με την Πανεπιστημιακή Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου προσδοκούμε να μεγαλώσουμε την Ελλάδα».

    Η Πανεπιστημιακή Γυναικολογική και Μαιευτική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου ιδρύθηκε το 1906 και για περισσότερα από 120 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες της στην υγεία της γυναίκας. Η Πανεπιστημιακή Κλινική του Αρεταίειου βρίσκεται στη μοναδική θέση να παρέχει ειδικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τις άλλες Πανεπιστημιακές Κλινικές που εδράζονται στο Αρεταίειο, όπως η Χειρουργική Κλινική, η Νεογνολογική Κλινική, η Αναισθησιολογική Κλινική, Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας και το Αιματολογικό Εργαστήριο.

    Επίσης, η ανάπτυξη Ειδικών Μονάδων, όπως της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, της Ενδοκρινολογίας της Γυναίκας και της Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας και Επανορθωτικής Χειρουργικής, καθιστούν την Πανεπιστημιακή Γυναικολογική και Μαιευτική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου πρότυπο κέντρο, το οποίο μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη και φροντίδα στην γυναίκα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της (παιδική, εφηβική, αναπαραγωγική ηλικία, καθώς και κατά την χρονική περίοδο της εμμηνόπαυσης) ως βασικού αναπαραγωγικού κυττάρου της κοινωνίας.

    Η HOPEgenesis είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία ιδρύθηκε το 2015 με στόχο τη μεταβολή του κλίματος της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αναλαμβάνοντας την οικονομική στήριξη των γυναικών που κατοικούν σε ακριτικά νησιά κι απομονωμένα ηπειρωτικά χωριά της χώρας κι επιθυμούν να τεκνοποιήσουν ή κυοφορούν ήδη. Από το 2015 έχει ωφελήσει πάνω από 300 οικογένειες, κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών με πολύ χαμηλές ή ακόμα και μηδενικές γεννήσεις ή αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων θανάτων.

    Στο πρόγραμμα της HOPEgenesis έχουν ενταχθεί 354 περιοχές, εκ των οποίων τα 317 είναι απομακρυσμένα ηπειρωτικά χωριά και τα 37 είναι ακριτικά νησιά της Ελλάδας. Επιπλέον η HOPEgenesis παρέχει υπηρεσίες θεραπείας υπογονιμότητας σε 28 νησιά, σε συνεργασία με μεγάλα κέντρα γονιμότητας της Ελλάδας, στοχεύοντας στην κάλυψη αναγκών των γυναικών που επιθυμούν να κυοφορήσουν αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στην προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης (raise awareness) και εκπαίδευσης φορέων για το μείζον πρόβλημα του δημογραφικού, μέσω συνεχούς εκπόνησης ερευνών σε συνεργασία με κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα και διεξαγωγής παρουσιάσεων σε όλη την Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ