Ημερίδα με επίκεντρο τους οικογενειακούς φροντιστές διοργανώνει το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ, στις 27 Σεπτεμβρίου 2019, στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα,.
Η εκδήλωση θα αναφερθεί αναλυτικά στην νέα ευρωπαϊκή οδηγία που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους οικογενειακούς φροντιστές, καθώς προβλέπει το δικαίωμα του ελάχιστου 5 ημερών άδειας φροντιστή το έτος και το δικαίωμα αιτήματος στον εργοδότη ευέλικτου ωραρίου εργασίας, ή εργασία από το σπίτι για μια περίοδο έως έξι μήνες.
Η οδηγία προβλέπει ότι τα κράτη μέλη θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουν τους εργαζόμενους φροντιστές από διακρίσεις ή απολύσεις από την άσκηση αυτών των νέων δικαιωμάτων. Τέλος η συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Οδηγία προωθεί τον διάλογο για την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.
Η ημερίδα θα φιλοξενήσει σημαντικούς επιστήμονες όπως τον καθηγητή ψυχιατρικής κ. Γιώργο Χριστοδούλου, τον Δρ. Δημήτριο Κόντη, την Δρ. Καλλιόπη Παναγιωτοπούλου. Άλλοι ομιλητές είναι η κα Nadia Kamel, εκ μέρους των Eurocarers, η κα Donna Walsh, διευθύντρια της EFNA, ο Καθηγητής Philip Gorwood πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ψυχιατρικής Εταιρείας (EPA) και η Claudia Marinetti, διευθύντρια του οργανισμού που συνεισέφερε στην υιοθέτηση της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας Mental Health Europe. Η ημερίδα οργανώνεται με τη στήριξη του Ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, του πρώην Ευρωβουλευτή κ. Νίκου Χρυσόγελου και της Βουλευτού Επικρατείας κας Μαριέττας Γιαννάκου.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας, του Υπουργείου Υγείας, του Δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdIqR5_lu5mgoiTzX-yS-bWgsCkfbiBoz1At5i5XGdEYZOsrg/viewform
Για την διεξαγωγή της ενημερωτικής εκδήλωσης συνεργάστηκαν οι Ευρωπαϊκές Οργανώσεις Eurocarers, Mental Health Europe, EFNA και European Brain Council καθώς και οι ελληνικοί φορείς ΠΕΨΑΕΕ, ΕΠΑΨΥ, ΕΔΡΑ, Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Παναγιώτης Σακελαρόπουλος , Φροντίζω, Άγγιγμα Ζωής και την Πανελλήνια Ομοσπονδία ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς αντιδρά η στοιχηματική αγορά στην αύξηση φόρου των κερδών των διαδικτυακών καζίνο
- Project-μαμούθ έως 450 εκατ. ευρώ για το ««Philips Stadion»» της ιστορικής PSV Αϊντχόφεν
- Ληξιπρόθεσμα χρέη νοσοκομείων: Το restart του 2025, η μείωση ρεκόρ και ο γρίφος του clawback
- Το war room στο Μαξίμου – Οι συσκέψεις «πολέμου» στον 3ο όροφο και τα 10 πρόσωπα που συμμετέχουν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.