• ΥΓΕΙΑ

    Η Γερμανία αναστέλλει τους εμβολιασμούς με AstraZeneca

    • NewsRoom
    AstraZeneca

    AstraZeneca


    Την απόφαση να αναστείλει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca έλαβε η Γερμανία λόγω ανησυχίας που έχουν προκαλέσει τα περιστατικά θρομβώσεων, μετά τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου, όπως μεταδίδει το Associated Press (AP).

    Το υπουργείο Υγείας τονίζει ότι η απόφαση ελήφθη ως «προφύλαξη» και έπειτα από σύσταση του γερμανικού Ινστιτούτου «Πολ Έρλιχ», το οποίο πρόκειται να διερευνήσει περαιτέρω τα περιστατικά.

    Ο Γερμανός υπουργός Υγείας τονίζει ότι το «φρένο» στη χρήση του εμβολιασμού με AstraZeneca γίνεται εξαιτίας περιστατικών θρομβώσεων.

    Από την πλευρά της, η εταιρεία AstraZeneca διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το εμβόλιό της και ότι υπήρξαν λιγότερα περιστατικά θρομβώσεων σε όσους χορηγήθηκε το εμβόλιο σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό.

    Σημειώνεται ότι ανάλογη απόφαση πήρε το πρωί η Ολλανδία και το Σαββατοκύριακο η Ιρλανδία. Ήδη, Ισλανδία, Δανία, Νορβηγία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ιταλία και Ταϊλάνδη έχουν παγώσει προληπτικά τη χορήγηση του εμβολίου.

    Διαβάστε επίσης:

    AstraZeneca: Ο ΠΟΥ εξετάζει τις αναφορές για το εμβόλιο – Δεν υπάρχουν στοιχεία για παρενέργειες

    AstraZeneca: «Έσβησε» 60χρονη μετά τη χορήγηση του εμβολίου – Καθησυχάζει ο EMA

    AstraZeneca Plc: Ο έλεγχος σε 17 εκ. εμβολιασμένους δείχνει ότι δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης αιματικών θρόμβων



    ΣΧΟΛΙΑ