ΥΓΕΙΑ

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία ζητά την ένταξη των μελών της στον εμβολιασμό

  • NewsRoom


Kαθυστέρηση του εμβολιασμού των οδοντιάτρων καταγγέλλει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), αναφέροντας ότι δεν έχει παραμετροποιηθεί η ανάγκη εμβολιασμού των υγειονομικών ανάλογα με τον βαθμό έκθεσης σε αερόλυμα, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα.

«Είμαστε οι μοναδικοί υγειονομικοί που έρχονται σε άμεση επαφή με «δυνητικούς» ασθενείς που δεν φορούν μάσκα και προφύλαξη!», αναφέρει η Ομοσπονδία και προσθέτει ότι «θα έπρεπε το υπουργείο Υγείας να δώσει προτεραιότητα στους επαγγελματίες υγείας και οδοντιάτρους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και να είχε καλύτερη οργάνωση».

Ο οδοντιατρικός κλάδος, τονίζει η ΕΟΟ, «εκφράζει την αγανάκτησή του για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγονται τα άτομα που εμβολιάζονται και ζητεί από τα αρμόδια υπουργεία να μεριμνήσουν για την επίλυση του θέματος το συντομότερο δυνατόν», καθώς και να εντάξουν τους οδοντιάτρους στην πλατφόρμα δήλωσης με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που ισχύουν για τους υπόλοιπους υγειονομικούς. Σημειώνεται ότι η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχει ήδη αποστείλει τη λίστα με τα στοιχεία των οδοντιάτρων που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΠΑ: Πρακτικές συμβουλές για τους εμβολιασθέντες

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον άγριο ξυλοδαρμό του εργαζομένου του ΜΕΤΡΟ στην Ομόνοια

Πανδημία: Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής ειδικών του ΠΟΥ – Εξαπλώνεται το μεταλλαγμένο στέλεχος

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ