• ΥΓΕΙΑ

    HOPEgenesis: Το πάρτι της χρονιάς για να τονωθεί ο αριθμός των γεννήσεων στην Ελλάδα

    • της Κατερίνας Δαφέρμου


    Το τεράστιο πάρτι της HOPEgenesis στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθηνών θα συμβάλει καθοριστικά στους σκοπούς του μη κερδοσκοπικού οργανισμού: αγαστός σκοπός η ανατροπή της δημογραφικής κρίσης στην Ελλάδα.

    Ούτε δύο εικοσιτετράωρα πριν από την φιλανθρωπική εκδήλωση τα μέλη του οργανισμού βρισκόταν σε πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμασίας.

    Χρειάστηκε να φέρουν τον ασυνήθιστο πλην όμως εντελώς εγκαταλειμμένο αυτό χώρο σε μέτρα ικανά να φιλοξενήσουν ένα γεγονός υψηλού επιπέδου.

    Εντελώς sold out τα χίλια εισιτήρια των εκατό ευρώ, τα έσοδα από τις πωλήσεις των οποίων θα παραχωρηθούν εξ ολοκλήρου για τον πανελλαδικό αγώνα της HOPEgenesis που ίδρυσε ο οραματιστής μαιευτήρας γυναικολόγος Στέφανος Χανδακάς.

    Από το 2015 έως σήμερα έχει «ριζώσει» σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά της Ελλάδας με σκοπό να αποκτήσουν όλες οι γυναίκες ίσα δικαιώματα απέναντι στη μητρότητα.

    Το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθηνών, μία μέρα πριν από την εκδήλωση

    Δηλαδή ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας και την οικονομική τους κατάσταση. Η δημογραφική κρίση όμως (ήτοι σημειώνονται περισσότεροι θάνατοι από ό,τι γεννήσεις) αφορά το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού.

    Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παραχωρεί για πρώτη φορά τον μοναδικό χώρο του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Αθηνών για τους σκοπούς της πρώτης (fundraising) εκδήλωσης της HOPEgenesis.

    Πυρετώδεις προετοιμασίες 24 ώρες πριν από το πάρτι

    Η διοργάνωση του πάρτι στον συγκεκριμένο χώρο θα συμβάλλει ίσως στην αναβίωσή του. Ακόμη μία ένδειξη ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία δύναται να αφήσει θετικό αποτύπωμα στον δημόσιο βίο.

    Στο πάρτι θα συμμετάσχουν όλες οι ελληνικές εταιρείες catering. Επί σκηνής θα εμφανιστούν διάφοροι δημοφιλείς τραγουδιστές του σύγχρονου ρεπερτορίου προσθέτοντας ελπιδοφόρα νότα στη νέα εποχή.

    Ο χώρος προετοιμάζεται

    Την οργάνωση ανέλαβαν τα τριάντα έξι μέλη της επιτροπής της HOPEgenesis. Η αναστήλωση του χώρου σε επίπεδο ικανό να φιλοξενήσει μία βραδιά υψηλών κοινωνικών προδιαγραφών, αποτελεί επίτευγμα συντονισμένης συνεργασίας.

    Αυτή αντανακλάται και στα αποτελέσματα από τον καθημερινό αγώνα της HOPEgenesis και όχι μόνο στο συγκεκριμένο, μεμονωμένο γεγονός.

    Τα τελευταία χρόνια ο Στέφανος Χανδακάς έχει καταφέρει να αναδείξει το δημογραφικό ως μείζον κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό πρόβλημα.

    Στα δεξιά διακρίνεται ο χώρος που θα στεγάσει χιλιάδες άτομα

    Σε συνεργασία με το ελληνικό πανεπιστήμιο αλλά και ιδιώτες (έως και ο Economist έχει ευαισθητοποιηθεί), κατάφερε να αναδείξει το ζήτημα στην κορυφή του εθνικού διαλόγου (και κατ’επέκταση της κρατικής ατζέντας).

    Ήρθε ο καιρός το μέλλον της χώρας να αναλάβουν α λα μπρατσέτα ευεργέτες του ιδιωτικού τομέα και ευέλικτοι, καινοτόμοι κρατικοί φορείς.



    ΣΧΟΛΙΑ