• ΥΓΕΙΑ

    Γονείς: 6 συμπεριφορές που οδηγούν τα παιδιά τους στην αποτυχία


    Το έργο που αναλαμβάνουν οι γονείς είναι αναμφισβήτητα δύσκολο. Και παρά το γεγονός ότι στην συντριπτική πλειονότητά τους οι προθέσεις τους είναι αγνές, ενδέχεται να υποπέσουν σε σφάλματα που θα γίνουν τροχοπέδη στη ζωή των παιδιών τους.

    Η επιστημονική έρευνα έχει αναδείξει 6 κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι γονείς των παιδιών που «αποτυγχάνουν». Δείτε ποια είναι αυτά και αποφύγετέ τα, προκειμένου να τους δώσετε όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια για μια επιτυχημένη ζωή.

    1. Είναι γονείς – «ελικόπτερα»: Η υπερ-προστασία, υπερ-ενασχόληση και υπερ-ανησυχία των γονιών για τα παιδιά τους  έχει συσχετιστεί με υψηλότερα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης στα παιδιά. Ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι αυτά τα παιδιά είναι λιγότερο ανοιχτά σε νέες ιδέες και περισσότερο νευρικά.

    Authoritarian-Parenting

    2. Είναι αυταρχικοί: Οι αυταρχικοί γονείς έχουν τη συνήθεια να απαιτούν και αποθαρρύνουν την ανοιχτή επικοινωνία. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτή η συμπεριφορά επηρεάζει αρνητικά την απόδοση των παιδιών στο σχολείο.

    infant-watching-tv

    3. Επιτρέπουν στα παιδιά να βλέπουν τηλεόραση από πολύ μικρή ηλικία: Η παρατεταμένη παρακολούθηση τηλεόρασης στις ηλικίες κάτω των τριών ετών μπορεί να επηρεάσει τη γνωστική και λεκτική ανάπτυξή τους.  Επίσης, σύμφωνα με μελέτη, αυξάνει τις πιθανότητες αυτά τα παιδιά να ασκήσουν bullying στα άλλα παιδιά, στον παιδικό σταθμό (κι όμως, συμβαίνει).

    father-yelling

    4. Φωνάζουν πολύ στα παιδιά τους: Οι φωνές, οι βρισιές και οι προσβολές μπορεί να έχουν τις ίδιες αρνητικές συνέπειες με τη σωματική τιμωρία.

    boy-sitting-alone

    5. Είναι συναισθηματικά αποστασιοποιημένοι: Τα χαμηλά επίπεδα γονεϊκής θαλπωρής μπορεί να συμβάλλουν σε προβλήματα συμπεριφοράς, ανασφάλεια και συναισθηματικές δυσκολίες σε παιδιά και εφήβους.

    spankchildlead

    6. Ρίχνουν «ξύλο»: Οι μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, των οποίων οι γονείς τα έδερναν, ήταν πιο πιθανό να είναι άτακτοι και να έχουν γενικότερα προβλήματα συμπεριφοράς. Επιπλέον, περισσότερα από 50 χρόνια έρευνας συσχετίζουν το «ξύλο» με προβλήματα ψυχικής υγείας και γνωστικές δυσκολίες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτό το σπιτικό έμπλαστρο είναι ιδανικό για παιδιά και θεραπεύει τον βήχα σε χρόνο ρεκόρ. Δείτε πως να το φτιάξετε!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πατάτες τηγανιτές (κ.ά.): Το λάθος στο μαγείρεμα που τις κάνει καρκινογόνες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το φαγητό που προλαμβάνει και θεραπεύει  το κρυολόγημα



    ΣΧΟΛΙΑ