• ΥΓΕΙΑ

    Ευχάριστα τα νέα για τους… μακαρονάδες –Τι δείχνει έρευνα για τα ζυμαρικά


    Νέα έρευνα,  που ανέλυσε τις δίαιτες των ανθρώπων που τρώνε ζυμαρικά,  φέρνει στο φως καλές ειδήσεις για το αγαπημένο φαγητά. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ζυμαρικών σε ενήλικες σχετίζεται με τη συνολικά καλύτερη ποιότητα της διατροφής τους, σε σχέση με τους ενήλικες που δεν τα καταναλώνουν.

    Επιπρόσθετα, όσοι τρώνε ζυμαρικά συμμορφώνονται σε μεγαλύτερο βαθμό με τις διαιτητικές οδηγίες και προσλαμβάνουν ικανοποιητικές ποσότητες πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, όπως το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος, το μαγνήσιο και οι φυτικές ίνες.

    Τέλος, οι λάτρεις των ζυμαρικών καταναλώνουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και λιγότερη πρόσθετη ζάχαρη, σε σχέση με εκείνους που δεν τρώνε pasta και προσλαμβάνουν μεγαλύτερη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων.

    «Οι νέες διατροφικές οδηγίες για τα έτη 2015-2020 ενθαρρύνουν την κατανάλωση όλων των τύπων σιτηρών, καθώς παρέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Τα ζυμαρικά μπορούν να αποτελέσουν δομικό συστατικό μιας καλής διατροφής. Η ανάλυση αυτή υπογραμμίζει τη διατροφική αξία των σιτηρών, όπως των ζυμαρικών», εξηγεί η διαιτολόγος Diane Welland, από την Εθνική Επιτροπή Ζυμαρικών της Αμερικής.

    Η pasta περιέχει σημαντικούς υδατάνθρακες, τους οποίους χρησιμοποιεί ο οργανισμός για ενέργεια. Επίσης είναι μια τροφή χαμηλή σε νάτριο και ελεύθερη χοληστερόλης, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, ο οποίος συμβάλλει στη διατήρηση του σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα.

    Η έρευνα παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Εταιρείας Παχυσαρκίας, στη Νέα Ορλεάνη, τον περασμένο Νοέμβριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πατάτες τηγανιτές (κ.ά.): Το λάθος στο μαγείρεμα που τις κάνει καρκινογόνες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καυτερές πιπεριές: Το ελιξίριο της μακροζωίας – Νέα στοιχεία

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η πείνα δεν είναι πάντα πείνα! Τα παιχνίδια του εγκεφάλου

     



    ΣΧΟΛΙΑ