• HealthStories.gr

    Τροφές που προσφέρουν στον οργανισμό την ενυδάτωση που χρειάζεται

    Τροφές για ενυδάτωση

    Τροφές για ενυδάτωση


    Η λήψη υγρών είναι ζωτικής σημασίας, ωστόσο η ενυδάτωση δεν περιορίζεται μόνο στην απλή κατανάλωση νερού. «Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία πίσω από το επιχείρημα των οκτώ ποτηριών την ημέρα», λέει ο Dr. Dan Negoianu, MD νεφρολόγος στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

    Για παράδειγμα, «το ότι τα ούρα σας είναι σκούρα, δεν αποδεικνύει ότι είστε αφυδατωμένοι». Για να είσαι ενυδατωμένος πρέπει απλώς να καταναλώνεις τόσα υγρά ώστε να μη διψάς, λέει ο Dr.Negoianu και αυτή η ποσότητα ποικίλλει για τον καθέναν.

    Υπάρχουν πολλά ακόμη εκτός από το σκέτο νερό που μας κρατούν ενυδατωμένους, λένε οι ειδικοί: σε αυτά περιλαμβάνονται οι τροφές και τα ροφήματα της αρεσκείας μας.

    Φρούτα και ροφήματα

    «Νομίζουμε ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό όλη την ώρα, επειδή αυτό ακούμε συνέχεια», λέει η Tamara Hew-Butler επιστήμονας αθλητιατρικής στο Wayne State University, η οποία ειδικεύεται στην ισορροπία των υγρών. Αλλά κάθε τρόφιμο ή ρόφημα που έχει περιεκτικότητα σε υγρά συμβάλλει στην ενυδάτωση: «Το σώμα μας δεν ενδιαφέρεται από πού προέρχεται η ενυδάτωση, χρειάζεται απλώς υγρά».

    Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr

    Διαβάστε επίσης:

    Έκθεση του ζωγράφου Αντρέα Γκολφινόπουλου στο Ερρίκος Ντυνάν

    Πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία μας τα νεότερα καπνικά προϊόντα;

    «Καμπάνες» 500 ευρώ για τα ανασφάλιστα οχήματα – Κλιμακωτά πρόστιμα για εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας



    ΣΧΟΛΙΑ