• HealthStories.gr

    «Πιθηκομπάχαλο» ΕΟΔΥ, πώς ξενυχτάει ο Πλεύρης, χαμόγελα Τρύφων

    • NewsRoom
    «Πιθηκομπάχαλο» ΕΟΔΥ, πώς ξενυχτάει ο Πλεύρης, χαμόγελα Τρύφων

    Healthsecrets


    Σε προεκλογικό κλίμα το Υπουργείο Υγείας, με τον Θάνο Πλεύρη να ξενυχτάει δουλεύοντας, τα ΜΜΕ να διψούν για κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων και τον Θεόδωρο Τρύφων να μοιράζει χαμόγελα…

    Πώς ξενυχτάει ο Θ. Πλεύρης

    Αναφέραμε και την προηγούμενη εβδομάδα ότι μάλλον ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δεν κοιμάται πολύ.

    Έλα, όμως, που κοντά σε εκείνον δεν κοιμούνται ούτε οι συνεργάτες του, ούτε οι δημοσιογράφοι… Διότι το “γκλιν – γκλιν” στο κινητό ειδοποιεί κοντά στα μεσάνυχτα για νομοσχέδια, που μπαίνουν σε διαβούλευση, αλλά και για το πού θα δώσει συνέντευξη ο Υπουργός το ερχόμενο πρωί.

    Το εκτιμάμε να υπάρχει άμεση ενημέρωση, αλλά αυτές οι ειδοποιήσεις είναι σαν να λέει ο Υπουργός «ξενυχτίστε μαζί μου».

    Πού είναι ο ΕΟΔΥ;

    Παραμένει το πρόβλημα επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ, παρά τις προσπάθειες που ήταν διατεθειμένος να κάνει ο πρόεδρος Θεοκλής Ζαούτης.

    Τις δύο προηγούμενες ημέρες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα γεγονός, το οποίο αφορούσε στο αν, τελικά, στην Ελλάδα είχαμε ένα, ακόμη, κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων ή όχι. Τελικά υπήρχε επιβεβαιωμένο κρούσμα.

    Όμως δεν ήταν αυτό, το οποίο είχε εντοπίσει ένα επαρχιακό site ως ύποπτο και το οποίο μεταφέρθηκε από την Νάξο στην Αθήνα.

    Πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έγραψαν ότι το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της συγκεκριμένης νόσου ήταν ένας Άγγλος ασθενής, που από την Νάξο μεταφέρθηκε στο Αττικόν.

    Θα πει κανείς: Και έχει σημασία αν το κρούσμα, το οποίο υπήρχε, ήταν απ’ τη Νάξο ή από κάπου αλλού, από τη στιγμή που, όντως, έχουμε ήδη τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα; Φυσικά και έχει σημασία. Διότι, όταν ενημερώνεται μια συγκεκριμένη περιοχή, ότι υπάρχει κρούσμα από μία νόσο, πράττει τα δέοντα. Όταν, όμως, αυτή η ενημέρωση προκύπτει από μη επιβεβαιωμένες πηγές, τότε δημιουργείται αναστάτωση χωρίς λόγο.

    Γι’ αυτό, λοιπόν, κύριε Ζαούτη, ρυθμίστε λίγο την επικοινωνία και να έχετε πιο άμεσα αντανακλαστικά, όταν υπάρχουν τέτοια ζητήματα.

    Λανθασμένη και πάλι η επικοινωνία του εμβολίου

    Μιας και αναφερθήκαμε σε θέματα επικοινωνίας, να επισημάνουμε ένα, ακόμη, λάθος της κυβέρνησης, το οποίο αφορά στη χορήγηση της 4ης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού.

    Ανακοινώθηκε, λοιπόν, ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος να κάνει κάποιος 4η δόση και ότι δεν υπάρχει κανένα όφελος από αυτή. Μόνο οι άνω των 60 είναι καλό να την κάνουν, διότι έτσι θωρακίζονται έναντι της όποιας επιθετικότητας του κορονοϊού.

    Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στην ανακοίνωσή της ήταν ξεκάθαρη, σημειώνοντας ότι απλά θεωρεί πως, αν κάποιος θέλει να κάνει άλλη μία δόση εμβολίου, είναι ελεύθερος να το πράξει.

    Δεν σύστησε σε κανέναν τίποτα, μόνο επεσήμανε ότι πιθανότατα να μην υπάρχει κανένα όφελος από αυτό.

    Όπως μάθαμε, το να μπορούν να λάβουν 4η δόση και νεότεροι, αποτελεί απόφαση, η οποία ελήφθη, διότι κάποιες χιλιάδες συμπολιτών μας το επιθυμούν, είτε για ψυχολογικούς λόγους είτε διότι ο γιατρός τους μπορεί να τους το πρότεινε.

    Πάντως από μερίδα του πληθυσμού εκλήφθηκε ως υποχρεωτική η διαδικασία εμβολιασμού, αν και αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται καμία υποχρεωτικότητα.

    Ο ευδιάθετος Θεόδωρος Τρύφων

    Σε μία ωραία βραδιά στο Balthazar ο επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας ΕΛΠΕΝ βρέθηκε με εκπροσώπους των media.

    Παρά τα σημαντικά ζητήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ο κ. Θεόδωρος Τρύφων ήταν εμφανώς σε καλή διάθεση, συζήτησε με όλους και παρά τα όσα έχει στο κεφάλι του – είναι και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας – φάνηκε να είχε μια καλή βραδιά.

    Να αναφέρουμε, πάντως, πως η ΕΛΠΕΝ, αν και έχει νέα να πει, λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν είχε επικοινωνήσει live με τους δημοσιογράφους όλον αυτόν τον καιρό.



    ΣΧΟΛΙΑ