• HealthStories.gr

    AstraZeneca: Ποιες είναι οι 5 περιπτώσεις θρόμβωσης με θρομβοπενία στην Ελλάδα μετά το εμβόλιο

    • NewsRoom
    Astrazeneca

    Astrazeneca


    Ένας στους έξι εμβολιασμούς στην Ελλάδα κατά του κορονοϊού, έχει πραγματοποιηθεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς περισσότεροι από 900.000 πολίτες έχουν εμβολιασθεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Συνολικά πέντε άτομα υπέστησαν τις επιπτώσεις του σπάνιου συνδρόμου θρόμβωσης με θρομβοπενία (TTS).

    Οι ελάχιστες – πλην όμως τραγικές όπως είπε και η ίδια η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου – παρενέργειες του εμβολίου έχουν σπείρει το μικρόβιο της αγωνίας και του άγχους σε πολλούς συμπολίτες μας που έχουν προγραμματίσει να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

    Τους φόβους των πολιτών καθησυχάζει η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για συνέχιση όπως ακριβώς λειτουργεί τώρα του εμβολιαστικού προγράμματος και διατήρηση των ορίων ηλικίας σε ότι αφορά τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου.

    Συνολικά πέντε άτομα υπέστησαν τις επιπτώσεις του σπάνιου συνδρόμου θρόμβωσης με θρομβοπενία (TTS), σε σύνολο σχεδόν ενός εκατομμυρίων εμβολιασμών.

    Ανάμεσα σε 905.915 εμβόλια πρώτης και δεύτερης δόσης που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα, πέντε άνθρωποι που έλαβαν το σκεύασμα της AstraZeneca εκδήλωσαν -ανάμεσα στην 6η και 15η ημέρα μετά τον εμβολιασμό τους- θρόμβους στο αίμα και χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων (θρομβοπενία).

    AstraZeneca – Johnson & Johnson: Γιατί προκαλούνται θρομβώσεις – Επιστήμονες λένε ότι βρήκαν την απάντηση

    Διαβάστε τη συνέχεια στο healthstories.gr



    ΣΧΟΛΙΑ