• HealthStories.gr

    Παραλλαγή Όμικρον: 8 στους 10 κάτω των 50 ετών, τι αναμένεται για τα Χριστούγεννα

    • NewsRoom
    Παραλλαγή Όμικρον: 8 στους 10 κάτω των 50 ετών, τι αναμένεται για τα Χριστούγεννα

    Παραλλαγή Όμικρον


    Θέμα χρόνου να επικρατήσει η παραλλαγή Όμικρον στη χώρα μας. Το γεγονός ότι έχουν εντοπιστεί ως τώρα μόλις 5 κρούσματα σε Αττική και Κρήτη, κάθε άλλο παρά καθησυχάζει τους ειδικούς, που βλέπουν την εξέλιξη του κορωνοϊού και αναμένουν τη διασπορά στην κοινότητα, την οποία θεωρούν δεδομένη. Η ανησυχία εντείνεται, καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, οπότε ταξίδια, επισκέψεις, μετακινήσεις, έξοδοι και κινητικότητα γενικότερα ευνοούν την εξάπλωση της COVID-19.

    Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε στη χθεσινή ενημέρωση στοιχεία από τη Νότια Αφρική για την Όμικρον – όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ιδιαίτερα χαμηλά – σύμφωνα με τα οποία:

    • Το 80% αφορά σε άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών.
    • Η νοσηλεία τους διαρκεί κατά μέσο όρο 2,8 μέρες.
    • Η θνητότητα είναι της τάξης του 6,6%.

    Εμβολιασμοί παιδιών: Διστάζουν οι γονείς

    Η κινητικότητα στο πεδίο των εμβολιασμών δεν φαίνεται να βοηθά και τόσο την κατάσταση. Περίπου 420.000 πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι.

    Την ίδια ώρα και ενώ έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των μικρών παιδιών, πολλοί γονείς εξακολουθούν να διστάζουν.

    Έρευνα, που παρουσίασε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής ΕΚΠΑ, Βάνα Σύψα, είναι ενδεικτική.

    Το 66% όσων έχουν παιδιά ηλικίας από 12 έως 14 ετών θα προχωρήσει στον εμβολιασμό τους. Η εκτίμηση είναι ότι οι γονείς μικρότερων παιδιών θα είναι ακόμη πιο επιφυλακτικοί.

    Στις ηλικίες 15-17 ετών θετικό στον εμβολιασμό των παιδιών είναι το 70% σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η οποία έγινε το διάστημα από 18 Σεπτεμβρίου μέχρι 15 Οκτωβρίου.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ