• HealthStories.gr

    Παγωτά με χαμηλά λιπαρά, vegan ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

    • NewsRoom
    Παγωτά με χαμηλά λιπαρά, vegan ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

    Πηγή: hrealthstories.gr


    Ένας νέος κόσμος γλυκών απολαύσεων χωρίς ενοχές, υπάρχει στη διάθεσή μας καθώς υπάρχουν πλέον παγωτά με χαμηλά λιπαρά, vegan ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

    Οι εναλλακτικές επιλογές σε παγωτά είναι πολλές και δεν στερούνται γεύσης, ενώ είναι κατάλληλα για ανθρώπους που ακολουθούν συγκεκριμένα διατροφικά πλάνα.

    Όσα πρέπει να γνωρίζετε

    Παγωτά με χαμηλά λιπαρά

    Το παγωτό με χαμηλά λιπαρά προσφέρει μια εναλλακτική λύση για όσους έχουν επίγνωση της πρόσληψης λίπους ή θέλουν να διατηρήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτός ο τύπος παγωτού περιέχει μειωμένη ποσότητα λίπους σε σύγκριση με το κανονικό παγωτό, που συνήθως επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση του πλήρους γάλακτος ή της κρέμας με γάλα χαμηλών λιπαρών ή αποβουτυρωμένο γάλα.

    Αν και η χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί να έχει μια ελαφρώς διαφορετική υφή, οι σύγχρονες τεχνικές κατασκευής επιτρέπουν τη δημιουργία παγωτών με χαμηλά λιπαρά που προσφέρουν κρεμώδη και νόστιμη γεύση.

    Ωστόσο, το παγωτό με χαμηλά λιπαρά μπορεί να εξακολουθεί να περιέχει πρόσθετα σάκχαρα και θερμίδες. Επομένως, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη διατροφική ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι καλύπτει τους διατροφικούς σας στόχους.

    Vegan παγωτά

    Το Vegan παγωτό είναι προσαρμοσμένο για άτομα που ακολουθούν έναν βίγκαν τρόπο ζωής, ο οποίος αποκλείει συστατικά ζωικής προέλευσης. Το παραδοσιακό παγωτό βασίζεται στο γάλα και την κρέμα γάλακτος για την κρεμώδη υφή και τη γεύση του. Ωστόσο, στο vegan παγωτό χρησιμοποιούνται φυτικά γάλατα ή εκχύλισμα σόγιας. Αυτά τα συστατικά παρέχουν μια κρεμώδη σύσταση και επιτρέπουν στους vegan ή σε όσους είναι αλλεργικοί στα γαλακτοκομικά προϊόντα να απολαμβάνουν ένα απολαυστικό επιδόρπιο.

    Επίσης, οι πουρέδες φρούτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία γλυκών εναλλακτικών επιλογών που μοιάζουν με παγωμένο επιδόρπιο. Το Sorbet είναι μια γλυκιά απόλαυση με βάση τα φρούτα που έχει υφή και συνοχή, παρόμοια με το παγωτό, αλλά δεν περιέχει ζωικά προϊόντα όπως γάλα, κρέμα ή αυγά.

    Η παρασκευή σορμπέ είναι μια απλή και φυσική διαδικασία. Ένα μείγμα από πουρέ φρούτων και ζάχαρη συνδυάζεται και στη συνέχεια καταψύχεται για να δημιουργηθεί σορμπέ.

    Αντί να χρησιμοποιείτε ζάχαρη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά γλυκαντικά ή φυσικά σάκχαρα φρούτων για να παρασκευάσετε σορμπέ που είναι χαμηλότερa σε θερμίδες ή έχουν μειωμένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

    Πολλά από τα vegan ή μη γαλακτοκομικά παγωτά που πωλούνται στα καταστήματα παγωτού είναι στην πραγματικότητα σορμπέ φρούτων.

    Παγωτά χωρίς προσθήκη ζάχαρης

    Το κανονικό παγωτό φημίζεται για την υψηλή περιεκτικότητά του σε ζάχαρη.

    Στο παγωτό χωρίς προσθήκη ζάχαρης, η ζάχαρη έχει αντικατασταθεί με υποκατάστατα όπως στέβια, ερυθριτόλη, ξυλιτόλη ή εκχύλισμα φρούτων. Αυτές οι εναλλακτικές λύσεις προσφέρουν μια γλυκιά γεύση χωρίς τις θερμίδες και τον αντίκτυπο του σακχάρου στο αίμα που σχετίζονται με τα επεξεργασμένα σάκχαρα.

    Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα φυσικά σάκχαρα από συστατικά όπως τα φρούτα μπορεί να εξακολουθούν να υπάρχουν στο παγωτό χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Να ανατρέχετε πάντα στη διατροφική ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι ευθυγραμμίζεται με τις διατροφικές σας ανάγκες.

    Διαβάστε επίσης:

    ΧΑΠ: Όταν η ζέστη καίει την ανάσα – Το στρες που προκαλείται σε καρδιά και πνεύμονες

    Όταν το δέρμα αλλάζει χρώμα – Απλά προβλήματα που αντιμετωπίζονται εύκολα

    Πώς να χάσετε βάρος, ενώ τρώτε σε fast food



    ΣΧΟΛΙΑ