• HealthStories.gr

    Δράμα: Πρόγραμμα Άσκησης για Παιδιά με Αναπηρία

    • NewsRoom
    Ασκήσεις για παιδιά με αναπηρία

    Ασκήσεις για παιδιά με αναπηρία


    Πρόγραμμα Άσκησης για Παιδιά με Αναπηρία θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στη Δράμα το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας | 𝗦𝗽𝗼𝗿𝘁𝘀 𝗘𝘅𝗰𝗲𝗹𝗹𝗲𝗻𝗰𝗲 της Α΄ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου “Αττικόν”, που λειτουργεί με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

    Η διεπιστημονική ομάδα του Sports Excellence, η οποία αποτελείται από πανεπιστημιακούς ιατρούς, εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές, καθηγητές προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής και ψυχολόγους, το διάστημα 12-17 Απριλίου 2024, επισκέπτεται τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής της περιοχής στο πλαίσιο της εγκεκριμένης δράσης από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο «Πρόγραμμα Άσκησης για Παιδιά με Αναπηρία».

    Το Πρόγραμμα Άσκησης για Παιδιά με Αναπηρία

    Η εφαρμογή του προγράμματος βασίζεται στη δημιουργία εξατομικευμένου προγράμματος άθλησης για τους μαθητές και τις μαθήτριες με στόχο την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας τους και απώτερο σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και τη γενικότερη ευημερία τους.

    Στο ίδιο πλαίσιο, το Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 στο Ωδείο Δράμας, διοργανώνει ημερίδα με στόχο την ενημέρωση γονέων, κηδεμόνων και τοπικών φορέων για την αξία της φυσικής δραστηριότητας των ατόμων με αναπηρία.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιασθεί το σύνολο των δομημένων και στοχευμένων δράσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Θεραπευτική Άσκηση για Παιδιά με Αναπηρία | Action for Kids with Disabilities, ενώ η ομάδα θα είναι στη διάθεση του κοινού για να απαντήσει ερωτήσεις και να λύσει απορίες.

    Διαβάστε επίσης:

    Ουκρανία: Δεν εγκαταλείπουν το Χάρκοβο παρά τους βομβαρδισμούς οι νεαροί Ουκρανοί

    Συνδέεται το φάρμακο Wegovy για την απώλεια βάρους με αυτοκτονίες; – Τι απαντά η ΕΕ

    ACTION 24 Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Οpinion Poll



    ΣΧΟΛΙΑ