• HealthStories.gr

    Δεν υποχωρούν οι θάνατοι – Τι θα αποφασιστεί για μάσκες και για πιστοποιητικά

    Πιστοποιητικά εμβολιασμού και μάσκες

    Πηγή: healthstories.gr


    Δεν υποχωρούν οι θάνατοι λόγω της COVID-19, παρόλο που οι άλλοι δείκτες της επιδημίας έχουν σταθερά πτωτική πορεία. Οι ηλικιωμένοι εξακολουθούν να παραμένουν η πιο ευάλωτη ομάδα, μαζί με εκείνους, οι οποίοι πάσχουν από μια σειρά συγκεκριμένων νοσημάτων. Στην καθιερωμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σήμερα θα μάθουμε τι θα γίνει με μάσκες και με πιστοποιητικά εμβολιασμού.

    Μέσα στον Απρίλιο έχουν πεθάνει 784 άνθρωποι λόγω της λοίμωξης και των επιπλοκών της. Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό με την 4η δόση για τα άτομα ηλικίας από 70 έως 79 χρόνων – την Παρασκευή για τα άτομα ηλικίας από 60 έως 69 χρόνων.

    Προς ώρας, πάντως, στους άνω των 80 ετών η ανταπόκριση παραμένει μάλλον μέτρια. Έχουν κλειστεί 40.000 ραντεβού.

    Δεν υποχωρούν οι θάνατοι – Φόβοι για το Πάσχα

    Οι διαρροές το τελευταίο διάστημα περί κατάργησης των μέτρων αμέσως μετά το Πάσχα έχουν στείλει το λάθος μήνυμα στους πολίτες, οι οποίοι, κουρασμένοι από τους συνεχείς περιορισμούς, θεωρούν μάλλον ότι ξεμπερδέψαμε με την επιδημία, οπότε συμπεριφέρονται πιο χαλαρά, χωρίς να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

    Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τους επιστήμονες και την κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίες οι διαφωνίες μεταξύ μελών της Επιτροπής για την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

    Παρόλα αυτά, όλα συντείνουν ότι αμέσως μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 2 Μαΐου, το μέτρο θα καταργηθεί. Όπερ σημαίνει μεγαλύτερες ελευθερίες για τους ανεμβολίαστους.

    Σκέψεις για μάσκες και σελφ τεστ στα σχολεία

    Όσο για τις μάσκες, όλα δείχνουν ότι δεν θα τις απαρνηθούμε τόσο εύκολα. Το πιο πιθανό είναι να παραμείνει το μέτρο για τους κλειστούς χώρους, όπως και η σύσταση για εξωτερικούς χώρους, στους οποίους υπάρχει συνωστισμός.

    Για τα σελφ τεστ στα σχολεία – η κατάργηση των οποίων σχεδιάζεται για αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα και την επιστροφή στις αίθουσες – υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Όλα θα κριθούν από τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Αυτή τη στιγμή οι μαθητές κάνουν ένα αυτοδιαγνωστικό τεστ την εβδομάδα.

    Σήμερα στις 11:00 ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

    Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των ειδικών έχει τεθεί η νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον, η Όμικρον ΧΕ. Πρόκειται για μία ένωση της Όμικρον 1 και της Όμικρον 2 και μετρά περίπου 700 κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες.

    Διαβάστε επίσης:

    Πού γίνονται σήμερα Τετάρτη 13/4 δωρεάν rapid test

    Εμβολιασμός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα της 4ης δόσης για τους 70-79 ετών



    ΣΧΟΛΙΑ