• HealthStories.gr

    Ανησυχία για την Κάλυμνο: Εκτάκτως στο νησί ο Νίκος Χαρδαλιάς με κλιμάκιο λοιμωξιολόγων

    Κάλυμνος

    Κάλυμνος


    Η χαλάρωση στη συμπεριφορά των πολιτών προβληματίζει έντονα κυβέρνηση και ειδικούς, με αρκετά μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας να εκτιμούν ό,τι σύντομα μπορεί να χρειασθεί να οδηγηθούμε σε τοπικά lockdown από εξάρσεις του κορονοϊού.

    Ορισμένες περιοχές παρουσιάζουν αύξηση των κρουσμάτων, όπως η Κάλυμνος, που βρίσκεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων έως και τη Δευτέρα, 24 Μαΐου.

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, στην Κάλυμνο παραμένουν περισσότερα από 200 ενεργά κρούσματα κορονοϊού.

    Σε μια προσπάθεια στήριξης όλων των υγειονομικών υπηρεσιών του νησιού και τον  συντονισμό τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στο νησί θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη 20 Μαΐου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο, και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου.

    Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Έπαρχου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή, του Δημάρχου Καλυμνίων, Δημήτρη Διακομιχάλη και όλων των συναρμόδιων τοπικών φορέων (Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Νοσοκομείο Καλύμνου κ.α.).

    Την αποστολή θα συνοδεύει ομάδα ειδική ομάδα διαχείρισης…

    Περισσότερα στο healthstories.gr



    ΣΧΟΛΙΑ