• HealthStories.gr

    Αυτές οι δύο ελληνικές παραλίες μπήκαν στις 50 καλύτερες του κόσμου


    Δύο ελληνικές παραλίες είναι ανάμεσα στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024, ενώ στις 50 καλύτερες της Ευρώπης, η Ελλάδα εκπροσωπείται από 7 παραλίες.

    Η ετήσια λίστα The World’s 50 Best Beaches που παρουσιάζει η Banana Boat, η οποία διαμορφώθηκε από πάνελ ειδικών στα ταξίδια, influencer και λάτρεις των ταξιδιών με σκοπό να εμπνεύσει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν τις πιο εντυπωσιακές και περιζήτητες διακοπές δίπλα στο κύμα.

    Ειδικότερα, η παραλία Βουτούμι στην Αντίπαξο αναδείχθηκε ως η 5η καλύτερη στον κόσμο και η 2η καλύτερη στην Ευρώπη και η παραλία Φτέρη στην Κεφαλονιά ως η 29η καλύτερη στον κόσμο και η 7η καλύτερη στην Ευρώπη.

    Η παραλία Βουτούμι. Shutterstock

    Για την παραλία Βουτούμι στην Αντίπαξο, οι συντάκτες αναφέρουν:

    “Αυτή η εντυπωσιακή, απομονωμένη παραλία είναι κυρίως προσβάσιμη με βάρκα, διατηρώντας την ήσυχη και παρθένα σε σύγκριση με πιο προσβάσιμες ελληνικές παραλίες. Η παραλία Βουτούμι φημίζεται για τα καταγάλανα νερά της και το όμορφο μείγμα από βότσαλα και ψιλή λευκή άμμο, φωλιασμένη στο κάτω μέρος ενός απότομου, καταπράσινου λόφου. Κυπαρίσσια φτάνουν στην ακτή, δημιουργώντας μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Οι γύρω λόφοι προσφέρουν γραφικά μονοπάτια και θέα. Τα νερά εδώ είναι ρηχά και ζεστά, ιδανικά για κολύμπι και για μπάνιο για ώρες κάτω από τον ήλιο. Με τη φυσική ομορφιά και το γαλήνιο περιβάλλον του, το Βουτούμι είναι ξεκάθαρο φαβορί για μια ήρεμη απόδραση στο Ιόνιο Πέλαγος”.

    Η παραλία Φτέρη. Shutterstock

    Για την “ελληνική τελειότητα” γράφουν οι συγγραφείς σχετικά με την παραλία Φτέρη στην Κεφαλλονιά:

    «Η παραλία Φτέρη στην Κεφαλονιά, είναι κρυμμένη σε έναν απομονωμένο όρμο, που περιβάλλεται από εντυπωσιακούς λευκούς βράχους και είναι προσβάσιμη κυρίως με βάρκα ή μέσω μιας πεζοπορίας σε ένα απότομο μονοπάτι. Η απομόνωσή της συμβάλλει στην παρθένα και γαλήνια ατμόσφαιρά της, ξεχωρίζοντας από περισσότερους τουριστικούς προορισμούς. Επιβλητικοί λευκοί βράχοι πλαισιώνουν την παραλία, κυρτώνοντας γύρω από ένα τμήμα από εντυπωσιακά λευκά βότσαλα ανακατεμένα με άμμο, στα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου. Η ανέγγιχτη ομορφιά και το γαλήνιο περιβάλλον της παραλίας της Φτέρης την καθιστούν καταφύγιο για όσους αναζητούν την ηρεμία και τη βαθιά σύνδεση με τη φύση”.

    Η Ευρωπαϊκή λίστα με τις 50 καλύτερες παραλίες ανέδειξε ακόμη το Ελαφονήσι της Κρήτης στην 14η θέση, τον Μύρτο της Κεφαλονιάς στην 18η, την Ελιά της Μυκόνου στην 31η θέση, το Μπάλο της Κρήτης στη 34η θέση και το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας στην 45η θέση.

    Η λίστα διαμορφώθηκε έπειτα από αμέτρητες ημέρες εξερεύνησης παραλιών από όλο τον κόσμο, από τους κριτές της Banana Boat και την ομάδα των World’s 50 Beaches. Πάνω από 1.000 επαγγελματίες από το χώρο των ταξιδιών και influencer ψήφισαν για τη διαμόρφωση της λίστας, σύμφωνα με 8 κριτήρια: τα μοναδικά χαρακτηριστικά, την άγρια ζωή, το παρθένο περιβάλλον, τους ήχους της φύσης, την ευκολία εισόδου στο νερό, τη συχνότητα ηρεμίας των νερών, την αποφυγή πολλών επισκεπτών και τη συχνότητα ειδυλλιακών συνθηκών.

    Δείτε εδώ την αναλυτική λίστα με τις 50 καλύτερες παραλίες του κόσμου 

    Διαβάστε επίσης:

    Η φυτική διατροφή μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη

    Καρκίνος του πνεύμονα: Πρόληψη και εξελίξεις στη θεραπεία

    DIY αντικουνουπικό: 3 απλές συνταγές για να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια



    ΣΧΟΛΙΑ