• HealthStories.gr

    8 πράγματα που δεν πρέπει να μαζεύετε με την ηλεκτρική σκούπα

    8 πράγματα που δεν πρέπει να μαζεύετε με την ηλεκτρική σκούπα

    Πηγή: healthstories.gr


    Μπορεί να είναι δελεαστικό να μαζεύετε οτιδήποτε με την ηλεκτρική σκούπα, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να τα σκουπίζετε με την κλασική σκούπα και το φαράσι.

    Όταν ένα φυτό σε γλάστρα ή ένα ποτήρι κρασιού πέσει κατά λάθος στο έδαφος και θρυμματιστεί, ξέρουμε ότι η ηλεκτρική σκούπα καθαρίζει εύκολα το χάος με μια κίνηση. Δυστυχώς, η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να κάνει μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι νομίζετε.

    Ο γενικός κανόνας είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να μαζεύτε με ηλεκτρική σκούπα τυχόν μικροαντικείμενα που μπορεί να κολλήσουν στη ράβδο ή στον εύκαμπτο σωλήνα αναρρόφησης, γιατί μπορεί να κολλήσουν εκεί και να προκαλέσουν βλάβη στη συσκευή και άρα επιπλέον χρήματα για την επιδιόρθωση. Αν έχετε ποτέ σκουπίσει με ηλεκτρική σκούπα και μυρίσετε αυτή τη μυρωδιά καμένου καουτσούκ, αυτό σημαίνει ότι έχει κολλήσει κάτι δημιουργώντας τριβή σε εξαρτήματα.

    Αν θέλετε η ηλεκτρική σκούπα να είναι σε καλή κατάσταση για πολύ καιρό, δείτε τα 8 πράγματα που δεν πρέπει να μαζεύετε:

    1. Χυμένο υγρό ή κολλώδη αντικείμενα

    Το να σκουπίσετε οτιδήποτε υγρό ή κολλώδες με ηλεκτρική σκούπα είναι κακή ιδέα, καθώς χρησιμοποιείτε ηλεκτρική ενέργεια. Προτιμήστε ένα σφουγγάρι ή μια χαρτοπετσέτα.

    2. Υγρή τροφή

    Είτε πρόκειται για υγρή τροφή για σκύλους είτε για βρεγμένα δημητριακά, οι ηλεκτρικές σκούπες δεν κατασκευάστηκαν για να απορροφούν υγρή τροφή. Αποφύγετε αυτό όταν μπορείτε.

    3. Πολλές τρίχες

    Το σκούπισμα μεγάλων ποσοτήτων μαλλιών κάθε φορά μπορεί πραγματικά να μπερδευτεί στο ρολό της βούρτσας σας και να φράξει τη βούρτσα.

    Μπορείτε να σκουπίζετε μικρές ποσότητες μαλλιών κάθε τόσο, αλλά για να διατηρείτε τη σωστή λειτουργία της ηλεκτρικής σας σκούπας, αποφύγετε τις πολλές τρίχες.

    4. Σπασμένα γυαλιά

    Ποτέ δεν πρέπει να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα τα σπασμένα γυαλιά, επειδή μπορεί εύκολα να τρυπήσει το εσωτερικό της σκούπας σας.

    Φροντίστε να σκουπίσετε καλά τυχόν θραύσματα γυαλιού με το φαράσι και την σκούπα και να τα πετάξετε στα σκουπίδια.

    5. Μικροσκοπικά σωματίδια

    Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τη σκόνη από μια πρόσφατη ανακαίνιση σπιτιού, αλλά σας συμβουλεύουμε να μην το κάνετε. Δυστυχώς, η λεπτή σκόνη μπορεί να φράξει τα φίλτρα αρκετά γρήγορα, γεγονός που θα κάνει τη σκούπα σας άχρηστη.

    6. Μικρά αντικείμενα

    Πόσες φορές έχετε σκουπίσει με ηλεκτρική σκούπα ένα μικρό αντικείμενο από το πάτωμα επειδή δεν το σηκώσατε κατά τον καθαρισμό του χώρου σας; Στο μέλλον, θα πρέπει να αποφύγετε να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα οτιδήποτε μικρό σαν νομίσματα, συνδετήρες, καρφίτσες, γιατί μπορεί να σπάσει η περιστρεφόμενη βούρτσα.

    7. Στάχτες

    Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα λεπτών σωματιδίων που πρέπει να αποφύγετε να σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα. Αντίθετα, αφήστε τη στάχτη να κρυώσει και στη συνέχεια σκουπίστε την με το φαράσι και την σκούπα.

    8. Φύλλα και φυτά

    Οτιδήποτε που έχει πέσει από φυτό δεν πρέπει να το μαζεύετε με ηλεκτρική σκούπα, καθώς μπορεί να την φράξει και να προκαλέσει προβλήματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Μεγάλη διασπορά της COVID-19 στην κοινότητα – 1η σε κρούσματα στους άνω των 65 η Ελλάδα

    Τα τηλεφωνήματα στο κινητό συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για υψηλή αρτηριακή πίεση



    ΣΧΟΛΙΑ