• HealthStories.gr

    4 προϊόντα περιποίησης για τα μαλλιά που πρέπει να αποφεύγετε τον χειμώνα

    • NewsRoom


    Τα προϊόντα περιποίησης για τα μαλλιά δεν πρέπει να είναι τα ίδια όλες τις εποχές του χρόνου, γιατί αντί να ωφελούν μάλλον καταστρέφουν την τρίχα, ειδικά τον χειμώνα.

    Ο κρύος καιρός επηρεάζει τα μαλλιά, όπως και η πολύωρη έκθεση κάτω από τον ήλιο, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια προϊόντα μπορεί να είναι τυχόν επιβλαβή τον χειμώνα για τα μαλλιά.

    1. Clarifying shampoo

    Τα καθαριστικά σαμπουάν είναι ένα δημοφιλές εργαλείο στον κόσμο της περιποίησης μαλλιών, επειδή βοηθούν να καθαρίζετε σε βάθος τα μαλλιά κατά καιρούς. Αλλά αυτή η διαδικασία μπορεί να χρειαστεί να περιμένει τους ψυχρότερους μήνες, γιατί το Clarifying shampoo είναι ιδιαίτερα σκληρό προϊόν. Απογυμνώνει το κεφάλι από τα φυσικά έλαια, αφήνοντας το τριχωτό της κεφαλής σας ξηρό και επιρρεπές στη φαγούρα.

    2. Σπρέι αλατιού

    Όταν κάνει κρύο, καλό είναι να αποφεύγουμε το σπρέι αλατιού που μας βοηθά να πετύχουμε το τέλειο look παραλίας. Τα προϊόντα αυτά μπορεί να ενισχύσουν την ξηρότητα των μαλλιών το χειμώνα. Το ίδιο ισχύει για όσα προϊόντα κάνουν ξηρά τα μαλλιά.

    3. Βαριά προϊόντα μαλλιών

    Κάποιες μάσκες θεραπείας ή styling που περιέχουν έλαια, βούτυρα ή κερί που χρησιμοποιούνται για το φριζάρισμα, μπορεί να βαραίνουν υπερβολικά τα μαλλιά.

    Αυτό το πρόσθετο βάρος στα μαλλιά δεν κάνει καλό, όταν κάνει κρύο. Τα μαλλιά μπορεί να φαίνονται λαδωμένα, “ακούνητα” και βαριά.

    4. Σπρέι μαλλιών

    Η λακ ή το τζελ μαλλιών είναι κάτι που πολλοί χρησιμοποιούν καθημερινά, αλλά ίσως χρειαστεί να το αλλάξετε καθώς ξεκινά ο χειμώνας.

    Τα προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ τείνουν να στεγνώνουν τα μαλλιά και μπορούν να τα κάνουν πιο επιρρεπή σε φθορά και σπάσιμο.

    Όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα το καλοκαίρι ή την άνοιξη, η υγρασία στον αέρα βοηθά στην προσθήκη υγρασίας στα μαλλιά, η οποία καταπολεμά την επίδραση της ξηρότητας των μαλλιών από τα προϊόντα αυτά. Τις πιο κρύες, ξηρότερες εποχές, η έλλειψη υγρασίας στον αέρα, κάνει τα μαλλιά να δείχνουν και να τα νιώθετε ξηρά και εύθραυστα.

    Ποια προϊόντα λοιπόν πρέπει να χρησιμοποιείτε για τα μαλλιά σας τον χειμώνα;

    Για να ενισχύσετε την υγρασία των μαλλιών, κάντε θεραπείες βαθιάς περιποίησης και χρησιμοποιήστε μάσκες ενυδάτωσης.

    Και είναι καλό να εφαρμόζετε ένα ενυδατικό μαλακτικό πριν οποιοδήποτε άλλο προϊόν styling το χειμώνα.

    Ένα καλό ενυδατικό προϊόν δίνει στα μαλλιά την αναγκαία ενυδάτωση, περιορίζοντας το σπάσιμο και τον στατικό ηλεκτρισμό της τρίχας ή το πέταγμα, ενώ εξομαλύνει το πορώδες των μαλλιών, με αποτέλεσμα τα προϊόντα styling να λειτουργούν ακόμα καλύτερα.

    Όσον αφορά τα προϊόντα styling, σκεφθείτε τη χρήση κρέμας ή προϊόντων με βάση τον ορό, επειδή δεν θα στεγνώσουν το στέλεχος της τρίχας.

    Διαβάστε επίσης:

    Αρθροσκόπηση Ώμου: Πώς επιδιορθώνει τις ρήξεις;

    Σοβαρό πρόβλημα υγείας για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη

    Μακροζωία και αντιγήρανση: Τα ναι και τα όχι στη διατροφή



    ΣΧΟΛΙΑ