• HealthStories.gr

    17 πράγματα που κανείς δεν θα σας πει για την εγκυμοσύνη τα Χριστούγεννα

    • NewsRoom
    εγκυμοσύνη


    Τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος άγχους, συναισθημάτων και χριστουγεννιάτικων αγορών και στην εγκυμοσύνη, οι προκλήσεις είναι ακόμα περισσότερες.

    Η πιο μαγική εποχή του χρόνου γίνεται ακόμα πιο όμορφη όταν περιμένεις παιδί και οι συμβουλές είναι άπειρες από συγγενείς, φίλους, γνωστούς και αγνώστους.

    Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα για την εγκυμοσύνη τα Χριστούγεννα, που δεν θα τα βρείτε στα βιβλία και είναι βέβαιο ότι θα ταυτιστείτε με μερικά από αυτά, σύμφωνα με την thejournal.ie:

    Χριστούγεννα και εγκυμοσύνη

    1. Θα ακούσετε την πρόταση “Του χρόνου τα Χριστούγεννα θα υπάρχει άλλο ένα μικρό ανθρωπάκι!” περίπου 1.000 φορές τις επόμενες μέρες.

    2. Οι χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις θα σας κάνουν να ουρλιάξετε. Ευτυχισμένες οικογένειες, θλιμμένες οικογένειες, μοναχικοί παππούδες και γιαγιάδες, παππούδες και γιαγιάδες που περιβάλλονται από παιδιά… οτιδήποτε συναισθηματικό θα σας κάνει να κλαίτε.

    3. Θα αναπτύξετε μια εντελώς νέα προοπτική για τη γέννηση του Ιησού. Θα έχετε ακόμα μεγαλύτερο σεβασμό για τη Μαρία και ελπίζετε ότι ο Ιωσήφ κράτησε μακριά τα ζωάκια από το μωρό.

    4. Πάρτι στη δουλειά; Τώρα έχετε την τέλεια δικαιολογία για να ξεφύγετε πιο νωρίς από το γραφείο.

    5. Μπορείτε να τρώτε απολύτως ό,τι θέλετε χωρίς να φοβάστε αντίποινα. Εάν το μωρό «θέλει κιμαδόπιτες» ή εσείς «απλώς λαχταράτε ένα ντόνατ», κανείς δεν μπορεί να σας το στερήσει.

    6. Μπορείτε να εγκαταλείψετε τελείως την προσπάθεια να βρείτε καλά «χριστουγεννιάτικα ρούχα για πάρτι» και να παραδοθείτε στη γλυκιά αγκαλιά του κολάν εγκυμοσύνης.

    7. Ή, αντίθετα, μπορεί να νιώσετε τον εαυτό σας να βιώνει την απόλυτη αυτοπεποίθηση για το σώμα σας για πρώτη φορά. Κάντε το όπως η Kardashian.

    8. Σκοπεύετε να πάτε στο σινεμά για μια χριστουγεννιάτικη ταινία; Προσοχή: θα χρειαστεί να πάτε στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια τουλάχιστον μιας κρίσιμης σκηνής, δεν θα βολευτείτε ποτέ στο κάθισμά σας, η μυρωδιά από τσιπς και ποπ κορν σχεδόν σίγουρα θα σας κάνει να αγχωθείτε και τα παιδιά που μιλούν την ώρα της ταινίας θα σας κάνουν να αναρωτιέστε γιατί φέρνετε έναν άλλο μικρό άνθρωπο στον κόσμο.

    9. Ακόμα κι αν έχετε περάσει όλη σας τη ζωή κοροϊδεύοντας τις χριστουγεννιάτικες πιτζάμες ή τα ρούχα με τον Αη-Βασίλη, ξαφνικά θα σας πιάσει η επιθυμία να αγοράσετε ένα.

    10. Η καούρα θα παίξει τον ρόλο της στην καταστροφή του χριστουγεννιάτικου φαγητού. Οι παλιοί φίλοι όπως η σοκολάτα και τα γλυκά με κρέμα θα μετατραπούν ξαφνικά σε προδότες.

    11. Όσο κι αν ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί χωρίς αλκοόλ μοιάζει με αληθινό και μυρίζει σαν αληθινό, δεν έχει γεύση με το αληθινό. Αποδεχτείτε το και επιλέξτε ένα νερό με μπουρμπουλήθρες.

    12. Οι ορμόνες εγκυμοσύνης – σε συνδυασμό με την πίεση της αγοράς δώρων και του οικογενειακού χρόνου – αυξάνουν την πιθανότητα χριστουγεννιάτικων δακρύων κατά τουλάχιστον 60%.

    13. Υπάρχει ένα άρωμα που σας άρεσε και λαχταρούσατε όλο το χρόνο; Κάποιος υπέροχος άνθρωπος θα σας το αγοράσει επιτέλους και η μυρωδιά του θα σας κάνει να μην μπορείτε να αναπνεύσετε.

    14. Εάν πλησιάζει η ημερομηνία τοκετού, η πρόγνωση για χιόνι σας τρομοκρατεί από τώρα. Οι σκέψεις για τα λευκά Χριστούγεννα θα πάψουν να είναι ευχάριστες καθώς συλλογίζεστε τη διαδρομή προς το μαιευτήριο.

    15. Θα αναρωτιέστε αν είναι σωστό να ρωτήσετε αν ο γιατρός και η μαία έχουν αλυσίδες χιονιού; Αν όχι, θα ήθελαν να περάσουν μαζί σας τα Χριστούγεννα;

    16. Εάν δεν έχετε πει ακόμα στους ανθρώπους ότι είστε έγκυος, προετοιμαστείτε για μερικές δύσκολες αρνήσεις στις προσφορές τους για ένα ποτήρι κρασί, για λίγο ροκφόρ…

    17. Από την άλλη, τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι η πιο όμορφη περίοδος για να μοιραστείτε τα νέα σας. Το να γιορτάζετε την είδηση της νέας άφιξης φέρνει λίγη επιπλέον μαγεία, σίγουρα.



    ΣΧΟΛΙΑ