• HealthStories.gr

    12 τροφές που πρέπει να τρώνε όλοι άνω των 50 για να χάσουν τα περιττά κιλά

    • NewsRoom
    12 τροφές που πρέπει να τρώνε όλοι άνω των 50 για να χάσουν τα περιττά κιλά

    Πηγή: healthstories.gr


    Είστε άνω των 50 και ψάχνετε απλούς τρόπους για να χάσετε αυτά τα επίμονα περιττά κιλά;

    Όλα ξεκινούν από την κουζίνα με αυτές τις 12 τροφές αδυνατίσματος που όλοι οι άνω των 50 ετών θα πρέπει να εντάξουν στη διατροφή τους. Με ορισμένες τροποποιήσεις στη λίστα εβδομαδιαίων αγορών σας, θα είστε καθ’ οδόν προς την απόλυτη επιτυχία για την απώλεια βάρους που θέλετε.

    12 τροφές που πρέπει να τρώνε όλοι άνω των 50 για να χάσουν τα περιττά κιλά

    1. Φυλλώδη λαχανικά

    Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι μία από τις κορυφαίες τροφές αδυνατίσματος εάν είστε άνω των 50. Π.χ. σπανάκι και λάχανο, τα οποία έχουν λίγες θερμίδες και είναι γεμάτα νερό και φυτικές ίνες που θα σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι. Είναι επίσης εξαιρετικά γρήγορα στο μαγείρεμα, ώστε να τα απολαμβάνετε εύκολα με τα γεύματά σας σε λίγη ώρα.

    2. Λιπαρά ψάρια

    Λιπαρά ψάρια! Οι επιλογές σας μπορεί να είναι μπακαλιάρος, τόνος και σολομός. Δεν είναι μόνο θαυμάσιες πηγές ποιοτικής πρωτεΐνης, αλλά είναι και χαμηλά σε θερμίδες.

    Η λήψη αρκετής άπαχης πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και την υποστήριξη ενός ταχύτερου μεταβολισμού, και τα ψάρια είναι μια από τις καλύτερες πηγές. Ο σολομός π.χ. είναι μια θρεπτική δύναμη. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ωμέγα-3, τα οποία συμβάλλουν στην προώθηση του κορεσμού και μας κρατούν ικανοποιημένους. Το συγκεκριμένο λίπος στον σολομό (ωμέγα-3) είναι εξαιρετικό για να διατηρήσουμε το μυαλό μας υγιές καθώς μεγαλώνουμε.

    3. Αβοκάντο

    Το αβοκάντο είναι γεμάτο με φυτικές ίνες, υγιή λίπη και πάνω από 20 βιταμίνες και μέταλλα. Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι η προσθήκη αβοκάντο στη διατροφή σας μπορεί να προωθήσει την απώλεια βάρους και να χάσετε τα περιττά κιλά.

    4. Δαμάσκηνα

    Η κατανάλωση δαμάσκηνων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πιθανότητας να υποφέρετε από απώλεια οστικής μάζας που σχετίζεται με την ηλικία. Μπορείτε να καταναλώνετε τέσσερα δαμάσκηνα (συνολικά 400 θερμίδες) αλλά αυτό το φρούτο μπορεί να ενταχθεί σε αλμυρές και γλυκές συνταγές.

    5. Αυγά

    Η χολίνη είναι συγκεντρωμένη στον κίτρινο κρόκο των αυγών σας και αυτή η βιταμίνη Β είναι ευεργετική για τις λειτουργίες του εγκεφάλου και των μυών.

    6. Γιαούρτι

    Το απλό γιαούρτι είναι μια εξαιρετική επιλογή πρωινού. Μόνο ένα μικρό δοχείο μπορεί να παρέχει έως και 15 έως 17 γραμμάρια πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη είναι σημαντική για την ενίσχυση του μεταβολισμού σας. Το σώμα σας παίρνει διπλάσιο αριθμό θερμίδων όταν αφομοιώνει πρωτεΐνες, σε σύγκριση με το λίπος και τους υδατάνθρακες.

    Επιπλέον, εάν σηκώνετε βάρη (που ανεβάζει επίσης τον μεταβολισμό σας), η πρωτεΐνη βοηθά στην αναδόμηση της μυϊκής μάζας. Όσο περισσότερους μύες έχετε, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψετε. Αναμείξτε ξηρούς καρπούς ή σπόρους, μαζί με μερικά φρούτα, σε άπαχο ή με χαμηλά λιπαρά γιαούρτι για ένα ισορροπημένο πρωινό που υποστηρίζει την απώλεια βάρους και σας κρατά χορτάτους για ώρες. Η πρωτεΐνη νωρίς την ημέρα αποτρέπει επίσης τα αλόγιστα σνακ τη νύχτα.

    7. Κριθάρι

    Για μια πολύ θρεπτική δόση πρωτεΐνης και φυτικών ινών, δοκιμάστε το κριθάρι! Αυτό το δημητριακό ολικής αλέσεως θα σας βοηθήσει να προάγετε τα αισθήματα πληρότητας και θα μειώσει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας.

    Το κριθάρι περιέχει διαλυτές φυτικές ίνες, ειδικά βήτα-γλυκάνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της LDL (“κακής”) χοληστερόλης. Μπορεί να είναι δελεαστικό να παραλείψετε τα δημητριακά ολικής αλέσεως επειδή φοβάστε τους υδατάνθρακες αλλά αν προτιμάτε δημητριακά ολικής αλέσεως με λιγότερες φυτικές ίνες πρέπει να ξέρετε ότι αυτό οδηγεί σε αίσθημα πείνας μία ή δύο ώρες αργότερα.

    8. Μαύρη σοκολάτα

    Για να έχετε επιτυχία στην απώλεια βάρους, πρέπει να ακολουθήσετε μια δίαιτα που είναι ευέλικτη και ευχάριστη. Αυτό είναι απολύτως λογικό αφού αν σας αρέσει αυτό που τρώτε, θα είστε και πιο συνεπείς! Μια γλυκιά απόλαυση με τις λιγότερες ενοχές είναι η μαύρη σοκολάτα.

    9. Σταυρανθή λαχανικά

    Τα σταυρανθή λαχανικά, όπως η ρόκα, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο, το κουνουπίδι και το νεροκάρδαμο, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, καθιστώντας τα εξαιρετικά χορταστικά. Η προσθήκη σταυρανθών λαχανικών στα γεύματά σας μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και να βοηθήσει στη διαχείριση της δυσκοιλιότητας που μπορεί να συμβεί καθώς μεγαλώνουμε.

    10. Μούρα

    Τα μούρα είναι υπέροχα όταν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. Είναι γεμάτα με φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Οι φυτικές ίνες στα μούρα βοηθούν στην επιβράδυνση της απορρόφησης της ζάχαρης στην κυκλοφορία του αίματός, η οποία είναι ευεργετική για το βάρος μας.

    11. Φασόλια και Όσπρια

    Οι αργοί υδατάνθρακες γεμάτοι με φυτικές ίνες είναι το κλειδί όταν εστιάζετε στην απώλεια βάρους. Τα φασόλια και τα όσπρια έχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, γεγονός που τα καθιστά μια πολύ χορταστική προσθήκη στο πιάτο σας.

    12. Νερό

    Πάνω από όλα, μην ξεχνάτε να παραμένετε ενυδατωμένοι! Παρόλο που το νερό δεν είναι απαραίτητα “τροφή” από μόνο του, το επαρκές νερό είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους και για να χάσετε τα επίμονα περιττά κιλά. Τα συμπτώματα της αφυδάτωσης και της πείνας τείνουν να μιμούνται το ένα το άλλο, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί από εμάς τείνουμε να τρώμε όταν πραγματικά διψάμε. Μελέτες δείχνουν ότι όσο μεγαλώνουμε, η αφυδάτωση τείνει να αυξάνεται, επομένως είναι επιτακτική η αύξηση της πρόσληψης νερού!

    Πηγή: eatthis

    Διαβάστε επίσης:

    5 τρόποι για να διώξετε το φούσκωμα από το πολύ φαγητό των γιορτών

    Οι καλύτερες συμβουλές για το καθάρισμα του σπιτιού



    ΣΧΟΛΙΑ