• ΥΓΕΙΑ

    Δυσπεψία: Το απόλυτο φυσικό φάρμακο


    Ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά φάρμακα για την δυσπεψία, ειδικά όταν προκαλείται από την υπερκατανάλωση τροφής, θεωρείται το τζίντζερ, το οποίο ενεργοποιεί τα πεπτικά υγρά και τη ροή των ενζύμων που βοηθούν στην πέψη των τροφίμων.

    Αν ξεφύγατε από τα όρια και φάγατε παραπάνω απ’ όσο το στομάχι σας μπορεί να αντέξει, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τις παρακάτω συνταγές:

    • Πάρτε δύο κουταλάκια του γλυκού χυμό τζίντζερ, ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και μια πρέζα επιτραπέζιου αλατιού. Ανακατέψτε τα υλικά καλά και καταναλώστε το με ή χωρίς νερό ( ό, τι σας ταιριάζει).
    • Μια άλλη επιλογή είναι να προσθέσετε δύο κουταλάκια του γλυκού χυμό τζίντζερ και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και να το πιείτε.
    • Μπορείτε επίσης να πιείτε σπιτικό αφέψημα τζίντζερ, προκειμένου να ανακουφιστείτε την ανακούφιση από τους πόνους, το φούσκωμα, τις κράμπες και τα αέρια. Για να κάνετε το αφέψημα τζίντζερ, βράστε ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ σε ένα φλιτζάνι νερό για 5 έως 10 λεπτά.
    • Εάν πάσχετε από δυσπεψία, η προσθήκη τζίντζερ ως μπαχαρικό στις συνταγές σας μπορεί επίσης να βοηθήσει.
    • Ως προληπτικό μέτρο, μπορείτε να ρίξετε λίγο αλάτι σε μερικές φέτες φρέσκο τζίντζερ και το μασήσετε καλά μετά από ένα βαρύ γεύμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ημικρανία: Αντιμετωπίστε την πριν καν αρχίσει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: HPV: Ο ιός που διασπείρει τον καρκίνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σεξ: 5 αλήθειες απ’ τον πλανήτη «γη»



    ΣΧΟΛΙΑ