• ΥΓΕΙΑ

    Ψωρίαση: Καθαρό δέρμα μετά από επανέναρξη της θεραπείας με σεκουκινουμάμπη

    • NewsRoom
    ψωρίαση


    Μια νέα ανάλυση, η οποία δείχνει ότι οι ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση που ακολουθούν αγωγή με σεκουκινουμάμπη επανέκτησαν γρήγορα καθαρό ή σχεδόν καθαρό δέρμα (Δείκτης Έκτασης και Σοβαρότητας της Ψωρίασης, PASI 90 έως 100) μετά την επανέναρξη της θεραπείας έπειτα από υποτροπή κατά το διάστημα παύσης της θεραπείας, ανακοίνωσε  η Novartis.

    Η ανάλυση έδειξε επίσης ότι δεν παρατηρήθηκαν αντισώματα έναντι της σεκουκινουμάμπης κατά τη διάρκεια της επαναχορήγησης.

    Τα ευρήματα αυτά παρουσιάστηκαν στο Ετήσιο Συνέδριο για το 2017 της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας (AAD) στο Ορλάντο της Φλόριντα, στο οποίο η Novartis παρουσίασε πάνω από 35 επιστημονικές περιλήψεις.

    Προηγούμενα δεδομένα έδειξαν ευνοϊκά αποτελέσματα για τη συνεχόμενη θεραπεία με σεκουκινουμάμπη έναντι της διακοπτόμενης, ωστόσο ορισμένες φορές οι ασθενείς κάνουν παύση στη θεραπεία τους. Αυτή η νέα ανάλυση δείχνει ότι εάν οι ασθενείς με ψωρίαση υποτροπιάσουν στο διάστημα παύσης της θεραπείας τους, στην πλειονότητά τους μπορούν να επιτύχουν τα προηγούμενα υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας έπειτα από μόλις 16 εβδομάδες επαναχορήγησης της σεκουκινουμάμπης. Η ανοσογονικότητα είναι ένα συχνό ζήτημα σε πολλές βιολογικές θεραπείες για την ψωρίαση, οι οποίες χάνουν την μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα με την πάροδο του χρόνου. Η σεκουκινουμάμπη έχει επιδείξει σχεδόν μηδενική ανοσογονικότητα. Η σεκουκινουμάμπη είναι μια πλήρως ανθρώπινη, στοχευμένη θεραπεία που αναστέλλει συγκεκριμένα την κυτταροκίνη IL-17A και προηγούμενα δεδομένα έχουν δείξει ότι επιτυγχάνει μακροχρόνια διατήρηση του καθαρού ή σχεδόν καθαρού δέρματος σε έως και 80% των ασθενών.

    Για τους ασθενείς που πέτυχαν ανταπόκριση PASI 75 έπειτα από ένα έτος θεραπείας με τη σεκουκινουμάμπη (300mg), και στη συνέχεια υποτροπίασαν λόγω διακοπής της θεραπείας (n=136), η ανάλυση δείχνει ότι την 16η Εβδομάδα της επαναχορήγησης της σεκουκινουμάμπης, 94% των ασθενών πέτυχαν και πάλι ανταπόκριση PASI 75, 79% των ασθενών που είχαν προηγουμένως πετύχει ανταπόκριση PASI 90 (n=117) πέτυχαν και πάλι PASI 90, ενώ 67% των ασθενών που είχαν προηγουμένως πετύχει ανταπόκριση PASI 100 (n=67) πέτυχαν και πάλι PASI 100. Επιπλέον, το προφίλ ασφάλειας ήταν ευνοϊκό και αντίστοιχο με αυτό που καταδείχθηκε στις προηγούμενες μελέτες. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι κανένας ασθενής στην ανάλυση αυτή δεν ανέπτυξε αντισώματα έναντι της σεκουκινουμάμπης.

    Η σεκουκινουμάπη είναι ο μόνος αναστολέας της IL-17A που έχει λάβει έγκριση για την ψωρίαση, την ψωριασική αρθρίτιδα και την αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, ενώ έχει χορηγηθεί σε περισσότερους από 80.000 ασθενείς στο μετεγκριτικό πλαίσιο παγκοσμίως, σε όλες τις ενδείξεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κοινό ρόφημα προστατεύει από την άνοια (επιστημονική έρευνα)

      

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  «Ελεύθερη» από καρδιαγγειακά φυλή του Αμαζονίου – Δείτε ποιο είναι το μυστικό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γλαύκωμα: Άγνοια για την πάθηση δείχνει διεθνής έρευνα



    ΣΧΟΛΙΑ