• ΥΓΕΙΑ

    Γερμανία: «Τώρα έρχεται μια δύσκολη περίοδος για την πανδημία», προειδοποιεί η καγκελαρία

    • NewsRoom


    Ο επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν αναμένει δύσκολη περίοδο όσον αφορά την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού στην Γερμανία .

    «Πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η φάση που έχουμε πίσω μας ήταν ευκολότερη. Τώρα έρχεται μια δύσκολη περίοδος», τόνισε ο Μπράουν, ο οποίος είναι και γιατρός, στην εφημερίδα “Die Zeit”.

    Ταυτόχρονα, υπερασπίστηκε την πολιτική των τελευταίων μηνών για τον κορονοϊό . «Δεν υπάρχει τίποτα στις βασικές αποφάσεις της στρατηγικής για τον κορονοϊό για το οποίο θα πρέπει να πούμε ότι κάναμε λάθος σε αυτό το σημείο. Πράξαμε ό,τι ήταν κατάλληλο σύμφωνα με τις υφιστάμενες γνώσεις. Σίγουρα, θα έπρεπε να είχαμε αναπτύξει νωρίτερα μια στρατηγική για όσους επέστρεφαν από ταξίδια, αλλά δεν είχαμε ιδέα πόσο γρήγορα θα εμφανίζονταν ξανά σημεία υψηλού κινδύνου (hotspots) στους τουριστικούς προορισμούς. Αλλά το να λέει κανείς τώρα ότι θα μπορούσε να τα γνωρίζεις όλα αυτά εδώ και πολύ καιρό, νομίζω ότι είναι μια ανόητη συζήτηση», πρόσθεσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.

    «Όταν ξεκίνησε η πανδημία, προέκυψε το ερώτημα ποια από τα δεδομένα που έχουν συλλεγεί από κοινού από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ / Robert Koch και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας πρέπει να δημοσιοποιούνται. Τότε είχα πει (ότι θα πρέπει) να δημοσιεύσουμε όλα τα στοιχεία καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων και των δυσάρεστων», κατέληξε ο Μπράουν.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Aκολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ