• ΥΓΕΙΑ

    Γερμανία: Ο υπουργός Υγείας εκτιμά ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει περί τα τέλη του έτους

    • NewsRoom


    Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν εκτιμά ότι οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 μπορούν να ξεκινήσουν «περί τα τέλη του έτους».

    «Τότε θα έχει εγκριθεί το εμβόλιο σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία», είπε σήμερα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο κέντρο εμβολιασμού του Ντίσελντορφ. Πρόσθεσε δε πως «η έγκριση έχει αναβληθεί επειδή ορισμένες μελέτες προφανώς χρειάστηκαν λίγο περισσότερο χρόνο για να υποβληθούν».

    Ο Σπαν εκτιμά ότι «περίπου πέντε έως οκτώ εκατομμύρια δόσεις θα είναι διαθέσιμες σε ομοσπονδιακό επίπεδο τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου. Τα κέντρα εμβολιασμού θα πρέπει να είναι έτοιμα έως τα μέσα Δεκεμβρίου για να χρησιμοποιηθούν. Ελπίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα εμβολιαστούν. Αυτός είναι ο τρόπος για να βγούμε από την κρίση», τόνισε.

    Παράλληλα, η καγκελάριος Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα για τη μετατόπιση της οικονομικής ισχύος στον κόσμο λόγω της κρίσης του κορονοϊού. «Η πανδημία θα μας πάει πίσω οικονομικά. Πού θα καταλήξουμε εμείς, πού η Κίνα, πού πηγαίνει η Νότια Κορέα όταν όλοι φορούν τις μάσκες τους πολύ καλύτερα από μας και δεν έχουν τόσες πολλές διαδηλώσεις αντιπάλων των προστατευτικών μέτρων για τον κορονοϊό, αλλά ανακάμπτουν ήδη;» είπε η καγκελάριος Μέρκελ σε τηλεδιάσκεψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

    «Πρέπει να αναρωτηθούμε πού θα καταλήξει η Ευρώπη μετά την κρίση», είπε, υπαινισσόμενη τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού και τους συναφείς περιορισμούς. «Αυτό θα σημάνει μια αναδιάταξη των περιοχών, πιστεύω. Φυσικά και σέβομαι το δικαίωμα διαδήλωσης. Η Γερμανία (όμως) δεν μπορεί και δεν θέλει να χρησιμοποιήσει τα μέσα που χρησιμοποιεί η Κίνα με το σύστημα ελέγχου της. Εν τούτοις πρέπει να κάνουμε μια συνολική προσπάθεια για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί τεχνολογικά», τόνισε.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Άγγελα Μέρκελ προειδοποιεί για τρίτο κύμα του νέου κορονοϊού

    Μέρκελ: Στην Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου το θέμα της Τουρκία – «Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ευχόμασταν»

    Μέρκελ: «Καμία υπόσχεση» ότι η εστίαση θα ανοίξει την 1η Δεκεμβρίου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ