• ΥΓΕΙΑ

    Γερμανία: Επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνιστά το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο για άτομα μεταξύ 18 και 64 ετών

    • NewsRoom
    AstraZeneca: Κερδοφόρο το εμβόλιο το γ' τρίμηνο-Νέες παραγγελίες για την φαρμακοβιομηχανία

    AstraZeneca


    Αμφιβολίες εκφράζει Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στη Γερμανία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ως προς την προστασία των ηλικιωμένων, συνιστώντας να υπάρχει έγκριση για τον εμβολιασμό μόνο για άτομα ηλικίας από 18 έως 64 ετών.

    Σύμφωνα με σχέδιο της αξιολόγησης που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, οι ειδικοί της συμβουλευτικής ομάδας της γερμανικής κυβέρνησης επισημαίνουν πως δεν υπάρχουν προς το παρόν επαρκείς πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για άτομα άνω των 65 ετών. Ωστόσο, σπεύδουν να προσθέσουν πως πέρα από αυτό τον περιορισμό, το εμβόλιο θεωρείται εξίσου κατάλληλο.

    Από την πλευρά της η AstraZeneca – η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε κόντρα με την ΕΕ έπειτα από την ανακοίνωσή της την περασμένη Παρασκευή πως σκοπεύει να περιορίσει τις παραδόσεις στην Ένωση λόγω προβλημάτων παραγωγής στο Βέλγιο – επιμένει και για την αποτελεσματικότητά του στα άτομα άνω των 65 ετών. Πάντως, περισσότερα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στα άτομα άνω των 65 αναμένονται τον Μάρτιο.

    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμών Φαρμάκων αναμένεται να εγκρίνει το εμβόλιο της AstraZeneca την Παρασκευή.



    ΣΧΟΛΙΑ