ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα και την επιστροφή των εκδρομέων από τα νησιά αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου κορυφαίνεται σήμερα. Στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας σχηματίζονται ουρές για τα πλοία από το πρωί της Παρασκευής. Ωστόσο το γεγονός, φαίνεται να μην ενισχύει τις ανησυχίες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου για την επιστροφή και αυτών των εκδρομέων.
«Είναι ένας δύσκολος κάβος που θα πρέπει να τον ξεπεράσουμε με προσοχή και ασφάλεια», επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, καλό θα είναι να κάνουμε τη σκέψη ότι η μη τήρηση των μέτρων φέρνει και οικονομική ζημιά και ζημιά στην υγεία μας. «Για όποιον δεν ανησυχεί για την υγεία του αλλά για την οικονομία, έχει συμφέρον να τηρήσει τα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στους νέους που ενδέχεται να είναι φορείς του ιού είπε ότι «οι νέοι είναι πιο εκτεθειμένοι στο να μολυνθούν, γιατί είναι οι δραστηριότητές τους τέτοιες. Είναι όμως και πιο προστατευμένοι από το συγκεκριμένο ιό, γιατί νοσούν ελαφρύτερα. Τους νέους να τους αντιμετωπίζουμε με κατανόηση. Χρειαζόμαστε τη συνεργασία τους», δήλωσε.
Αυτό που συνιστά ο κ. Εξαδάκτυλος είναι να αποφεύγουν τις επαφές με τους δικούς τους και ειδικά με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες για 7 μέρες μετά την επιστροφή τους από διακοπές. «Το τεστ να το κάνουν λίγες μέρες μετά την επιστροφή, όχι αμέσως μετά, γιατί μπορεί να βγει ψευδώς αρνητικό».
Επίσης, όποιος επιστρέφει από διακοπές, θα πρέπει να φορά μάσκα για τουλάχιστον 7 μέρες.
Για το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της χώρας εκείνη την περίοδο, αλλά τα παιδιά θα πρέπει να φορούν μάσκα. Τέλος, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, απευθύνθηκε στους νέους, στέλνοντας τους το μήνυμα, «Παιδιά βοηθήστε, σας χρειαζόμαστε».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισπανία-χανταϊός: Υγειονομικοί αξιωματούχοι επιβιβάζονται στο κρουαζιερόπλοιο για να ξεκινήσει η απομάκρυνση των επιβατών
- Ουκρανία: Αξιωματούχοι αναφέρουν συγκρούσεις στο πεδίο της μάχης, πλήγματα με drones παρά την εκεχειρία
- Σε εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού το θαλάσσιο drone – Αποκλεισμένη η περιοχή που εντοπίστηκε
- Συμμετοχή ρεκόρ στο «Rebrain Greece» στο Λονδίνο – Έντονο ενδιαφέρον για επιστροφή στην Ελλάδα από 3.000 και πλέον συμμετέχοντες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.