• ΥΓΕΙΑ

    Εξαδάκτυλος: Οι άνω των 60 που δεν έχουν λάβει την 4η δόση πρέπει να την κάνουν

    • NewsRoom
    Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Δεν θα κλείσουμε τα σχολεία για τους ανεμβολίαστους

    Αθανάσιος Εξαδάκτυλος


    Για την έξαρση του κορονοϊού εν μέσω καλοκαιριού αλλά και το συχνό φαινόμενο αιφνίδιων θανάτων παιδιών και αθλητών από καρδιακή ανακοπή μίλησαν στο MEGA, ο διευθυντής καρδιολογικής ΝΝΑ, Σπύρος Παπαϊωάννου και ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

    Ερωτώμενος για το κατά πόσο μπορεί οι αιφνίδιοι θάνατοι από καρδιακή ανακοπή να σχετίζονται με τη Long-Covid, o κ. Εξαδάκτυλος απάντησε:

    «Η Covid-19 είναι μία νόσος που σχετίζεται με όλα τα συστήματα. Μπορεί να δίνει συμπτώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα την αρχική νόσο».

    Εξήγησε πως τα συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν είτε από τα πνευμόνια, είτε από τα νεφρά, είτε το δέρμα αλλά και από τον ψυχισμό ενός ατόμου.

    Σχετικά με την αύξηση των θανάτων από τον κορονοϊό, ο ίδιος τόνισε πως οι άνω των 60 που δεν έχουν λάβει την 4η δόση, πρέπει να την κάνουν γιατί αυτή είναι που τους προστατεύει.

    Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας

    Ο κ. Εξαδάκτυλος εκτιμά πως θα υπάρξει μία ανοδική πορεία στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας μετά το τέλος του καλοκαιριού και τόνισε πως είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας εν μέσω των διακοπών όπου παρατηρείται συνωστισμός.

    «Όσοι φοράνε μάσκα και ενοχλούνται από όσους δεν φοράνε και τη βγάζουν, να μην το κάνουν» συμπλήρωσε.

    Παπαϊωάννου: Εξετάσεις μέσα στο επόμενο 20ημερο μετά τη νόσηση

    Ο κ. Παπαϊωάννου με τη σειρά του ανέφερε πως έχουν εντοπιστεί βλάβες στο καρδιακό σύστημα ύστερα από νόσηση.

    «Η νόσος αυτή καθ’ αυτή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και είναι καλό όσοι έχουν νοσήσει από μέτρια έως βαριά να υποβληθούν έπειτα σε ένα ευρύ φάσμα εξετάσεων για την περιοχή της καρδιάς» συμπλήρωσε.

    Οι εξετάσεις καλό είναι να γίνουν μέσα στο επόμενο 20ημερο μετά τη λήξη της νόσησης και να γίνει μία εκτενής κλινική εξέταση και ένα triplex καρδιάς, επισήμανε ο κ. Παπαϊωάννου.

    Διαβάστε επίσης:

    Το πιο «ύπουλο» κύμα της επιδημίας αυξάνει τους θανάτους και «σπέρνει» ανησυχία για το επόμενο διάστημα

    Πού γίνονται σήμερα Τετάρτη 3/8 δωρεάν rapid test



    ΣΧΟΛΙΑ