• ΥΓΕΙΑ

    Ευλογιά των Πιθήκων: Σε συζητήσεις με την Bavarian Nordic ο EMA για το εμβόλιο Imvanex

    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA)

    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA)


    Σε συνομιλίες με την φαρμακευτική εταιρεία Bavarian Nordic της Δανίας βρίσκεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) προκειμένου να διερευνηθεί εάν το εμβόλιο της κατά της ευλογίας, Imvanex, που εγκρίθηκε το 2013, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την περίπτωση της ευλογιάς των πιθήκων.

    Η φαρμακευτική εταιρεία δεν υπέβαλε ως τώρα αίτηση για τη χρήση του κατά της ευλογιάς των πιθήκων. Ο EMA ελπίζει ότι θα υποβληθεί αίτηση «το συντομότερο δυνατό», ώστε να συζητηθούν τρόποι αύξησης της παραγωγής «καθώς τα αποθέματα είναι ανεπαρκή και αχρησιμοποίητα για δεκαετίες».

    Τα δεδομένα έδειξαν ότι το Imvanex ήταν «αποτελεσματικό» σε πειραματόζωα κατά της ευλογιάς των πιθήκων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΕΜΑ.

    Το εμβόλιο θα χορηγείται πιθανότατα σε στενές επαφές ατόμων που έχουν μολυνθεί από την ευλογιά των πιθήκων για την πρόληψη της εξάπλωσής της.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες στο μεταξύ, ανακοίνωσαν ότι διαθέτουν περίπου 1.000 δόσεις Imvanex, όπου είναι γνωστό ως JYNNEOS και είναι ήδη εγκεκριμένο για την ευλογιά.

    Διαβάστε επίσης:

    Ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

    ΠΟΥ: Συχνότερες από παλιά επιδημίες όπως της ευλογιάς των πιθήκων



    ΣΧΟΛΙΑ