• ΥΓΕΙΑ

    Ερυθρός Σταυρός: Θετικός στον κρορονοϊό γιατρός του νοσοκομείου – Σε καραντίνα 20 υγειονομικοί

    • NewsRoom


    Θετικός στη λοίμωξη από το νέο κορονοϊό (COVID-19) βρέθηκε γιατρός του νοσοκομείου “Ερυθρός Σταυρός”, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
    Εκτός λειτουργίας τέθηκε το Ακτινολογικό Τμήμα και σε κατ’ οίκον απομόνωση 20 άτομα από το από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο συνολικός αριθμός των γιατρών και νοσηλευτών που βρίσκονται σε καραντίνα στα νοσοκομεία όλης της χώρας ανέρχεται στους 200, ενώ 16 άτομα νοσούν.
    Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι σε καραντίνα επτά ημερών τέθηκαν 21 υγειονομικοί υπάλληλοι στην Ωτορινολαρυγγολογική (ΩΡΛ) κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, καθώς ένας γιατρός βρέθηκε θετικός στον ϊό. Ειδικότερα, πρόκειται για 11 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 10 γιατρούς και η κλινική έκλεισε για απολύμανση. Συναγερμός σήμανε σήμερα και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου γιατρός βρέθηκε θετικός στο νέο κορονοϊό, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη Μεσσηνία.

     



    ΣΧΟΛΙΑ