ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κανένα μειονέκτημα σε αποτελεσματικότητα και σε ανεκτικότητα από τα εμβολιασμένα άτομα δεν διαπιστώθηκε με τον συνδυασμό του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 με το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Βερολίνου, Charité.
Η έρευνα αφορά τον εμβολιασμό με AstraΖeneca για την πρώτη δόση και με BioNTech/Pfizer για τη δεύτερη, με χρονική απόσταση 10-12 εβδομάδων μεταξύ των δύο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο συνδυασμός είναι καλά ανεκτός, ενώ προκαλεί ανοσοαπόκριση ανάλογη με αυτή του εμβολιασμού με δύο δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer.
Η έρευνα διενεργήθηκε κατόπιν σύστασης της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τις περιπτώσεις εμφάνισης σπάνιων, αλλά σοβαρών επιπλοκών μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, ειδικά σε άτομα νεαρής ηλικίας.
Διαβάστε επίσης:
Η Πολωνία ξεκινά από τη Δευτέρα τους εμβολιασμούς σε παιδιά 12-15 ετών
Pfizer: Αποτελεσματικό το εμβόλιο έναντι της ινδικής παραλλαγής, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παστέρ
Εμβόλιο – ΕΜΑ: Ενέκρινε το σκεύασμα της Pfizer για παιδιά 12 έως 15 ετών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΟΚ: Νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο Άγγελος Παπανικολάου μετά την παραίτηση Λιόλιου
- Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ναι» στο αίτημα για παραμονή των Patriot στη Σαουδική Αραβία
- Mr. «Χωριάτικο»: Πάνω από 100 εκατ. ευρώ η φοροδιαφυγή του Άγγελου Γιαννακόπουλου – Εικονικές συναλλαγές σε δίκτυο 200 εταιρειών – 50 συλλήψεις
- Τραμπ: Πλησιάζει η ώρα της απόφασης για το Ιράν – Deal ή νέες επιθέσεις;
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.