• ΥΓΕΙΑ

    Επιλεκτική έξωση καταγγέλλουν σύλλογοι ασθενών

    • NewsRoom


    Το κράτος επιμένει στην επιλεκτική έξωση του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) και του Σωματείου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό «ΝΙΚΗ», από τους χώρους του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

    Οι δύο φορείς υπογραμμίζουν την αδικία που προκύπτει από την επιλεκτική πολιτική του κράτους, ώστε να ισσοροπήσει την κοινωνική αντίδραση με την επιλογή δύο φορέων ΑμεΑ αντί τεσσάρων οι οποίοι συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο και τονίζουν ότι θα αγωνιστούν για τα ίδια δικαιώματα τα οποία κατοχύρωσαν οι άλλοι δύο «συγγενικοί» φορείς.

    Εδώ και αρκετό καιρό, οι ως άνωθεν σύλλογοι έχουν προβεί σε σειρά ενεργειών και επαφών με πλήθος θεσμικών φορέων οι οποίες έως σήμερα είναι άκαρπες. Καταγγέλλουν, μάλιστα, τη σκληρή και αδιάφορη στάση του Δημάρχου Ελληνικού και κάνουν λόγο για στέρηση των αυτονόητων δικαιωμάτων των ΑμεΑ..

    Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας φιλοξενεί πάνω από 2.000 ασθενείς, με 25 ομάδες υποστήριξης και σωματικής ενδυνάμωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Έχει διοργανώσει πάνω από 60 επιστημονικές ημερίδες και έχει ενεργή ετήσια παρουσία στην Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Για το έργο του έχει λάβει διακρίσεις, εκδίδει τριμηνιαίο περιοδικό και έχει δημιουργήσει την Ενημερωτική Ταινία Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους, sMS.

    O Επιστημονικός Σύνδεσμος ΝΙΚΗ λειτουργεί από το 2000 και είναι ένας φορέας γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρίες ο οποίος φιλοξενεί 50  άτομα με αυτισμό. Είναι ένα αναγνωρισμένο σωματείο, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης γονέων και κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες( Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.).

    Ο χώρος λειτουργίας των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου βρίσκεται εντός των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του Ελληνικού «Γήπεδο softball». Ο χώρος αυτός παραχωρήθηκε με σύμβαση η οποία έχει λήξει από τα Ολυμπιακά ακίνητα, και έχει διαμορφωθεί με έξοδα του Συνδέσμου κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι κατά το δυνατόν προσιτός και λειτουργικός στα άτομα με αναπηρία, τα οποία εξυπηρετεί ο Σύνδεσμος.

    Επιπλέον, η Γραμματεία του βρίσκεται πλησίον των Δημοτικών Ιατρείων και γενικά των Υπηρεσιών Πρόνοιας σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο, ο οποίος είναι προσιτός προς τους Δημότες αλλά και προς όλες τις οικογένειες που έχουν την ανάγκη των υπηρεσιών του Συλλόγου.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πολλαπλή Σκλήρυνση: Η έρευνα φέρνει πιο κοντά επιστήμονες και πάσχοντες

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οικονομικοί λόγοι στερούν από τους Έλληνες ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ενεργό ρόλο στην διαδικασία αξιολόγησης φαρμάκων ζητούν οι ασθενείς

     



    ΣΧΟΛΙΑ