• ΥΓΕΙΑ

    Επιχείρηση Ελευθερία: Πάνω από 21.000 εμβολιασμοί την Τρίτη, παρά την αναβολή στην Αττική – Πότε ξεκινούν αύριο

    • NewsRoom


    Στους 21.021 έφτασαν οι εμβολιασμοί στην επικράτεια την Τρίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του emvolio.gov.gr, παρά τις δύσκολες καιρικές που έφερε η καταιγίδα «Μήδεια», ειδικά στην Αττική, όπου για λόγους προστασίας κυρίως των ηλικιωμένων που εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα αποφασίστηκε η αναβολή των προγραμματισμένων για σήμερα ραντεβού.

    Τα εμβόλια που έμειναν αδιάθετα λόγω της απόφασης της Πολιτικής Προστασίας στην Αττική, μεταφέρθηκαν κατά κύριο στις φυλακές Κορυδαλλού (700 δόσεις) και Αμυγδαλέζα (400 δόσεις), για εργαζόμενους και κρατούμενους, ενώ ενεργοποιήθηκε και το σύστημα για τις αδιάθετες δόσεις, στο οποίο εμβολιάζεται το προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας, το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα σε ανάλογο κάλεσμα. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ένα μέρος των εμβολιαμών στην Αττική και αφορούσε όσους είχαν φτάσει στα εμβολιαστικά κέντρα πριν την ανακοίνωση της απαγόρευσης.

    Στην επικράτεια, παρά την κακοκαιρία, πάνω από το 70% των ραντεβού πραγματοποιήθηκε κανονικά. Έτσι, 11.791 εμβολιασμοί πρώτης δόσεις και 9.230 εμβολιασμοί δεύτερης δόσης πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη.

    Συνολικά, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 575.766 εμβολιασμοί πρώτης ή δεύτερης δόσης, εκ των οποίων οι 397.840 αφορούν εμβολιασμό πρώτης δόσης και οι 177.926 δεύτερης.

    Το αυριανό εμβολιαστικό πρόγραμμα για την Αττική, θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του υπ .Υγείας.

    Τα ραντεβού των πολιτών που θα πραγματοποιούνταν από τις 8 πμ έως τις 12 μμ θα επαναπρογραμματιστούν. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.



    ΣΧΟΛΙΑ