Την ανάκληση της παρτίδας 19723 του φαρμακευτικού προϊόντος VIOFER PS.OR.SOL 300mg/15g, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΟΦ η παρτίδα αποσύρεται λόγω του ότι κατά τον έλεγχο εμφάνισης της πρωτογενούς συσκευασίας παρατηρήθηκαν μη κανονικά ευρήματα, βάση της υπ’ αριθ. 98/24 Έκθεσης Δοκιμών/Αναλύσεων της Δ/νσης Εργαστηρίων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων .
Συγκεκριμένα, εντοπίσθηκαν υπολείμματα πλαστικού στο λαιμό ή/και στο υποπώμα φιαλιδίων μετά την αποσφράγιση τους, ενώ διαπιστώθηκε διαρρηγμένος δακτύλιος ασφαλείας σε ορισμένα φιαλίδια.
Η εταιρεία VIOFAR LTD, ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.
Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.
Διαβάστε επίσης:
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο κατάρτισης σε πράσινες δεξιότητες για 25.000 ανέργους
ΔΕΗ: Έως 26 Ιουνίου οι αιτήσεις για τα αγροτικά προϊόντα «ΓΑΙΑ»
Ιγμορίτιδα: Τι την προκαλεί, πώς την αντιμετωπίζουμε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νικόλας Κ. Νοτιάς: Η τεχνολογία των digital twins επιτρέπει την προσομοίωση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας των πλοίων
- Νέος κύκλος Υποτροφιών από την AEGEAN για τους Μηχανικούς Αεροσκαφών του αύριο
- Deutsche Bank για τράπεζες: Νέες τιμές στόχοι έως €17,10 – Κορυφαία επιλογή η Eurobank
- Δήμητρα Κούστα: Λαμπερή στο πάρτι της Danaos (pics)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.