ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διευκρινίσεις για την υποομάδα ΒΑ.2 ή 21L του στελέχους Όμικρον δίνει ο ΕΟΔΥ, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποομάδα έχει διαφορετικές ιδιότητες από την Όμικρον και κατά συνέπεια δεν συντρέχει λόγος διαφορετικής συμπεριφοράς από μέρους των πολιτών. Ωστόσο, προσθέτει, η καταγραφή και μελέτη των δεδομένων και των χαρακτηριστικών της υποομάδας ΒΑ.2 ή 21L θα συνεχιστεί.
Μέχρι σήμερα, η πλειοψηφία των λοιμώξεων Όμικρον παγκοσμίως προκαλείται από την υποομάδα ΒΑ.1 και στην Ελλάδα τα ποσοστά της έχουν εκτιμηθεί ότι είναι παραπάνω από 90% στις περισσότερες περιφέρειες. Προς το παρόν στην Ελλάδα έχουν ταυτοποιηθεί 2 περιστατικά ΒΑ.2 ή 21L σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που έχουν ιχνηλατηθεί και βρίσκονται σε απομόνωση.
Ο ΕΟΔΥ καλεί τους πολίτες να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας και να ενημερώνονται για τις οδηγίες σχετικά με τον εμβολιασμό ανά πληθυσμιακή και ηλικιακή ομάδα, καθώς και να παραμείνουν σε εγρήγορση διενεργώντας τεστ στο πλαίσιο που ήδη έχει ανακοινωθεί.
Διαβάστε επίσης:
Pfizer-Moderna: Τι επιδόσεις είχαν τα δύο εμβόλια απέναντι στη Δέλτα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θεόδωρος Τρύφων (ΠΕΦ): «Βλέπει» νέες εξαγορές και συγχωνεύσεις στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία
- ΔΕΠΑ: Επιστροφή στα κέρδη το 2026 και σχέδια για εξαγορά 400 MW ΑΠΕ
- Θανάσης Μαρτίνος αποκλειστικά στο mononews: Τι λέει για ρωσικό πετρέλαιο, τις ευθύνες της ΕΕ και τον καταστροφικό πόλεμο
- Γραμμή 4: Η «δοκιμασμένη» λύση για την Κυψέλη, ο λόρδος και η συμφωνία για τον Ευαγγελισμό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.