• ΥΓΕΙΑ

    Εμβολιασμοί: Ξεκινούν από την Παρασκευή οι αιτήσεις για ραντεβού της ηλικιακής ομάδες 80-84 ετών – Τι ισχύει για τα νησιά

    • NewsRoom


    Ανοίγει από αύριο Παρασκευή, από τις 6 το απόγευμα, η εφαρμογή για τα ραντεβού εμβολιασμού της επόμενης ηλιακής ομάδας, αυτής των ατόμων μεταξύ 80 – 84 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

    Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την σελίδα emvolio.gov.gr 123347 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί 123.347 εμβολιασμοί, από τους οποίους 16.012 την 21/01/2021. Συνολικά 121.109 άτομα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση του εμβολίου.

    O Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε πως μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί 400.000 ραντεβού για την 1η και 2η δόση του εμβολίου.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως «παρά τα μέτρα έχουμε περίπου 500 κρούσματα την ημέρα. Τα στοιχεία μάς προβληματίζουν για αυτό επιμένουμε στην ευλαβική τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας».

    Ο κ. Κικίλιας, κατά την ενημέρωση του υπ. Υγείας, πρόσθεσε ότι υπήρξε μεγάλη ωριμότητα τις ημέρες των εορτών γι’ αυτό δεν είχαμε αύξηση όπως σε άλλες χώρες, έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε στο άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων.

    Όπως επεσήμανε ότι υπάρχει μικρή αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5.881 ενεργά κρούσματα εκ των οποίων τα 2.404 στην Αττική και τα 1.482 στην Κεντρική Μακεδονία. Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού εντοπίζονται στην Δυτική Αττική, τη Θάσο και τη Βοιωτία.

    Από την πλευρά της, η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του “Σωτηρία”, Μίνα Γκάγκα, τόνισε ότι απασχολεί πολύ τους επιστήμονες η μετάλλαξη του ιού που έχει καταγραφεί πλέον και στη χώρα μας, αλλά – τόνισε- εδώ βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση καθώς πήραμε έγκαιρα μέτρα και «είμαστε σε καλύτερη μοίρα από άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία» όπου -όπως είπε η ίδια- εκτιμάται ότι το 20% των μεταδόσεων οφείλεται στην νέα μετάλλαξη.

    Η κ. Γκάγκα επισήμανε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να εφαρμόζονται τα μέτρα ατομικής ευθύνης όπως η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις για όσο καιρό, ακόμα, χρειαστεί.

    Ο υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα Ταξίαρχος Αρίστος Περρής ανέπτυξε το σχέδιο εμβολιασμών στη νησιωτική Ελλάδα.

    Δείτε αναλυτικά το σχέδιο για τον εμβολιασμό στα νησιά



    ΣΧΟΛΙΑ