• ΥΓΕΙΑ

    Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για δύο ακόμα ηλικιακές κατηγορίες

    • NewsRoom
    Μάριος Θεμιστοκλέους

    Ο γ.γρ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους


    Την δυνατότητα κράτησης ραντεβού για εμβολιασμό θα έχουν μέσα στην εβδομάδα δύο ακόμα ηλικιακές ομάδες, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

    Ειδικότερα, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού για τις κατηγορίες 60-64, για εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca. Οι συγκεκριμένοι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ θα δημιουργηθεί ένα νέο παράλληλα σύστημα, με νέα εμβολιαστικά κέντρα που θα διαφέρουν από αυτά στα οποία γίνονται τα εμβόλια των Moderna και Pfizer.

    Επιπλέον, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των ατόμων ηλικίας μεταξύ 75-79, για εμβολιασμό με τα εμβόλια των  Moderna και  Pfizer.

    Στα μέσα Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν να λειτουργούν και τμήματα των δύο μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων στην ΗELEXPO και τη ΔΕΘ.

    Αυτό τον μήνα θα λειτουργήσουν 750 εμβολιαστικά κέντρα και 100 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, αναφέροντας πως μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί άνω των 410.000 εμβολιασμών, έχοντας εμβολιαστεί το 3,9% του πληθυσμού.

    Αναφορικά με το υγειονομικό προσωπικό, σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια έχουν εμβολιαστεί οι ιατροί κατά μέσο όρο  73% και κατά 50%  το νοσηλευτικό προσωπικό.



    ΣΧΟΛΙΑ