ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Task Force Έκτακτης Ανάγκης (ETF) του EMA συζητά πιθανές θεραπείες και εμβόλια που είναι διαθέσιμα και επίσης θα εξετάσει και θα συστήσει την ανάγκη για πρόσθετη κλινική έρευνα για την ευλογιά των πιθήκων.
Μετά τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων που αναφέρθηκαν σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, ο Eυρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) βρίσκεται σε στενή επαφή με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), το οποίο παρακολουθεί την επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη όσον αφορά την ευλογιά των πιθήκων, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ως επιστημονικός φορέας που είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση των φαρμάκων, ο EMA είναι έτοιμος να υποστηρίξει τις προσπάθειες της ΕΕ για την αντιμετώπιση του αναδυόμενου ζητήματος.
Ο EMA έχει προηγουμένως αξιολογήσει δύο φαρμακευτικά προϊόντα με δυνατότητα χρήσης κατά της ευλογιάς των πιθήκων, τα οποία έχουν εγκριθεί μέσω της κεντρικής διαδικασίας στην ΕΕ:
-Το φάρμακο Tecovirimat SIGA είναι εγκεκριμένο για τη θεραπεία της ευλογιάς, της ευλογιάς των πιθήκων και της ευλογιάς των αγελάδων.
-Το Imvanex είναι ένα εμβόλιο εγκεκριμένο για την προστασία από την ευλογιά, για το οποίο υπάρχουν δεδομένα για την πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων στα ζώα. Έχουν συλλεχθεί δεδομένα στο παρελθόν που δείχνουν ότι τα εμβόλια κατά της ευλογιάς μπορούν επίσης να αποτρέψουν την ευλογιά των πιθήκων στους ανθρώπους.
Διαβάστε επίσης:
Μαγιορκίνης για ευλογιά των πιθήκων: Οι ασυμπτωματικοί φορείς είναι υπερδιπλάσιοι
Τζανάκης για ευλογιά των πιθήκων: Μεταδίδεται πολύ δύσκολα και με πολύ στενή σωματική επαφή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι αλλάζει από το 2026 στις συντάξεις: Νέοι κανόνες για την προσωπική διαφορά
- Ολυμπιακός: Το ματς της χρονιάς – Yποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης
- Metlen: Πόσα έβγαλαν τα funds από το short selling σε δύο μήνες
- Οι super 10, η λάμψη σε Metlen και ΑΕΜ, η μεγάλη μπάλα της Σεμίραμις Παληού, ποια μετοχή του Buffett κάνει ράλι, πού θα επενδύσει το αμερικάνικο DFC και η βραδιά για τον Βαρδή τον «αϊτό της Κρήτης»