• ΥΓΕΙΑ

    Ανησυχία στους λοιμωξιολόγους μετά το «σπάσιμο» του ορίου των 1.500 κρουσμάτων – Εξετάζεται το lockdown στη Θεσσαλονίκη

    • NewsRoom

    Σωτήρης Τσιόδρας


    Έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση μετά την καταγραφή 1.547 νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως οι  λοιμωξιολόγοι εξέτασαν το ενδεχόμενο επιβολής lockdown στη Θεσσαλονίκη με την Περιφερειακή Ενότητα να περνά στο «Επίπεδο 4». Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, στην περιοχή το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν  384 νέα κρούσματα.

    Παράλληλα, εξετάζεται η  ενίσχυση του μέτρου της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας. Εξετάζεται επίσης η επιβολή χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και στις «κίτρινες περιοχές» (επίπεδο 2), όπως αποκάλυψε την Παρασκευή ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας,  καθώς και η απαγόρευση εξόδου από τις πορτοκαλί περιοχές, ώστε να περιοριστεί η διασπορά στους όμορους δήμους.

    Η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη, ωστόσο μετά την νέα αύξηση των κρουσμάτων, κρίθηκε σκόπιμο να επισπευστούν οι αποφάσεις για πιθανά νέα μέτρα, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.

    Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει εκτάκτως ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα το μεσημέρι της Πέμπτης. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο θα επισκεφτούν, στις 13:30, το εξεταστήριο Covid του ΕΟΔΥ που λειτουργεί στο κτήριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βίλα Αλλατίνι).

    Από την Πέμπτη, κινητές μονάδες του ΕΟΠΥ θα πραγματοποιούν τεστ σε διάφορα σημεία της περιοχής. Κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα στηθούν στο info kiosk Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται κοντά στο Βασιλικό Θέατρο. Εκεί από τις 10.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ θα πραγματοποιούν rapid test σε πολίτες.

    Πέρα από τη Θεσσαλονίκη, ανησυχία υπάρχει και για τις Περιφερειακές Ενότητες της Λάρισας και της Ροδόπης.



    ΣΧΟΛΙΑ